Gülay Özek KUYUCU/VAN, () - VAN Emniyet Müdürlüğü, dar gelirli 50 çocuğu 'Polis Amca Kirvem Olur musun' projesi kapsamında sünnet ettirdi. Düzenlenen sünnet şöleninde konuşan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, "Çocukların yerleri evleri, okulları ve oyun alanlarıdır. Çocuklar asla dağda olamazlar. Çocukların eline kalem ve oyuncak yakışır. Çocukların eline asla silah yakışmaz" dedi.
İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 'Polis Amca Kirvem Olur musun' projesi kapsamında Van'da tespit edilen dar gelirli ailelerin 50 çocuğu, sağlık ekipleri tarafından sünnet ettirildi. Sünnet olan çocuklar için bugün Erenoğlu Düğün Salonu'nda sünnet şöleni düzenlendi. Düzenlenen sünnet şölenine, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van Emniyet Müdür Vekili Muammer Tığoğlu, Sağlık Müdür Vekili Mehpare Altan, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Dr. Fatih Demir, düzenlenen sünnetin sponsoru işadamı Servet Sünnetçioğlu ve sünnet olan çocuklar ile aileleri katıldı.
HERKESİN BU SESİ DUYMASI GEREKİYOR
Şölende konuşan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, projede emeği geçen Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'ne teşekkür etti. Çocukların henüz 8-10 yaşlarında gelecekte doktor, mühendis, polis olmak istediklerini belirten Vali Doğan, "Yani kendileri için bir gelecek arıyorlar. Herkesin bu sesi duyması gerekiyor. Çocukların yerleri evleri, okulları ve oyun alanlarıdır. Çocuklar asla dağda olamazlar. Çocukların eline kalem ve oyuncak yakışır. Çocukların eline asla silah yakışmaz" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Doğan, çocuklara birer altın ve oyuncak hediye etti.

FOTOĞRAFLI