VAN'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerde binaları orta derecede hasar gören Van Devlet Tiyatrosu, depremin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen halen kullanılamıyor. Van Devlet Tiyatrosu oyuncuları 16 Ağustosta provalarına yine çadırda başlayacak.
Recep Bilginer'in yazdığı 'Sarı Naciye' adlı oyunla 1997 yılında perdelerini açan Van Devlet Tiyatrosu, depremlerde birçok bina gibi hasar gördü. Tiyatronun açıldığı günden bu yana da yerli ve yabancı olmak üzere toplam 52 oyun sahnelendi. yıkıcı 2 deprem ardından bina orta hasar alınca, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kültür Sarayı bahçesine Van Valiliği Sanat Çadırı kuruldu. Depremden sonra uzun süre turneye çıkmak zorunda kalan Van Devlet Tiyatrosu oyuncuları, ilk oyunları 'Entrikalı Dolap Komedyası' ile Van Valiliği Sanat Çadırı 'Ertuğrul Günay' sahnesinde 2012 Mayıs ayında sanatseverlerle buluştu.
ÇÜRÜMEYE TERKEDİLDİ
Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen ilk depremde yıkılmayan fakat orta hasar alan bina için güçlendirme çalışmalarıda halen başlanmadı. Kışın soğuktan su borularının patladığı bina 3 yıldır atıl durumda. Bina git gide çürümeye terkedilirken, oyuncularda 2 yıl önce kurulan çadırda sahneye çıkmak zorunda kalıyor. Kurulan çadırda da birçok sorunun olduğu belirtilirken en önemli sıkıntının ise yangın riski olduğu belirtildi. Oyuncularında büyük sıkıntı yaşadığı çadırda tek soyunma odasının bulunması oyuncuları zor durumda bıraktı.
DEPREMDE OYUNCULAR SAHNEDEYDİ
Van'da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremde, Van Devlet Tiyatrosu oyuncuları sahnedeydi. Oyuncular 'Çıplak Kral' adlı çocuk oyununu oynarken, deprem oldu. Deprem anı ve sonrası da güvenlik kameralarına yansımıştı.

FOTOĞRAFLI