VAN Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Van Kahvaltısını marka yapmak için çalışma başlattıklarını söyledi. Kentte 40 yıldır kahvaltı salonu işleten, depremin ardından ise il dışına çıkmak zorunda kalan Yusuf Konak da, yeniden Van'a döndü.
Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından il dışına çıkmak zorunda kalan, 'Bak Hele Bak' lakabıyla meşhur olan Van Kahvaltıcısı Yusuf Konak, yeniden Van'da hizmet vermeye başladı. İskele Caddesi'nde bulunan Van Ticaret Odası binasının alt katında hizmete açtığı kahvaltı salonunda sadece verdiği kahvaltı ile değil, aynı zamanda sorduğu bilmecelerle ve hediyelerle kahvaltıyı eğlenceye dönüştüren Konak, tekrar kentte olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
VAN KAHVALTISI MARKA OLUYOR
Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Van Kahvaltısının garanti markası tescilini yaptırmak için çalışma başlattıklarını söyledi. Takva, "Van Kahvaltısını garanti markası tescili yaptırmak için çalışma yaptık. Van Kahvaltısını garanti altına almak için Türk Patent Enstitüsüne müracaat ettik. Bu tescil işlemi 9 ay sürecek. Tabiki her yerde kahvaltı var. Fakat Van kahvaltısını kahvaltı yapan özel sunumlar var. Bunun ardından Van kahvaltısı satıyorum pazarlıyorum diyenler, odaya müracaat edip logoyu alıp kendi iş yerlerine asacaklar. Kahvaltı salonlarında bu logoyu görenler, o yerde gerçek anlamda Van kahvaltısı olduğunu anlayacaklar. Eğer işyerleri kendi mekanlarına Van kahvaltısı yazacaklarsa o izin belgesi ve logonun olmasına dikkat edecekler. Bunu başta ücretsiz vereceğiz" diye konuştu.
'VAN GÜZEL KAHVALTI VAN'DA GÜZEL'
Bunun sadece Van'da uygulanmayacağına dikkat çeken Takva, "Bu sadece Van'da uygulanmayacak. Van Kahvaltısı adı altında Türkiye'nin çeşitli illerinde kahvaltı salonları mevcut. Bu her yer için geçerli olacak. Yani o standartlarda ürünü servis edip etmediğini göreceğiz" dedi. Dünyanın en uzun kahvaltısı içinde müracaatta bulunduklarını da belirten Takva, "Dünyanın en uzun caddelerinden biri Van'da bulunuyor. Ve bizde bu uzun caddede 30 bin kişinin katılımıyla dünyanın en büyük kahvaltı sofrasını Van'da oluşturmayı düşünüyoruz. Bunun için Guinness Türkiye Temsilciğine müracaat ettik. Umarım en kısa zamanda cevap alacağız. Ayrıca yılda bir kez Van'ın en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'nde 'Van Güzel Kahvaltı Van'da güzel' sloganıyla kahvaltı şöleni yapacağız" diye konuştu.