VAN'da 1 Haziran Pazar günü yapılacak olan 'Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası' organizasyon hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Van Kahvaltısını Guinness Rekorlar Kitabı'na sokmak için 35 bin kişilik kahvaltı hazırlanırken, alana geçişlerin yapılması için 20 turnike, 25 bin sandalye, 6 bin masa, 200 çardak, 2 bin yer sofrası ve 20 adet dev semaver getirildi. Sabah saat 07.00'de başlayacak olan girişler, saat 09.30'da ise son bulacak ve sayım buna göre yapılacak.
Van Kalesi'nin doğusunda yer alan Atatürk Kültür Park alanında yapılacak kahvaltı organizasyonuna katılacaklar için özel kutular hazırlanıyor. Kutularda, Van'a özgü otlu peynir, murtuğa, kavut, cacık, beyaz peynir, tahin, pekmez, bal, tereyağı, sucuk, ceviz, domates, helva, zeytin, kaymak, kavurma, reçel ve biber bulunuyor. 20 çeşit kahvaltı ürününün yer aldığı 35 bin kahvaltı paketi hazırlanırken, katılımcılara çay ikramında bulunmak için de yaklaşık 1.5 merte boyunda 20'ye yakın semaver hazırlandı.
Rekor denemesinin yapılacağı alan için yönlendirme levhaları da hazırlandı. Van Gölü Elektrik Dağıtım A.Ş. ekipleri tarafından elektrik sistemleri kontrol edilerek olağan dışı enerji kesintisi için de gerekli önlemler alındı. Sayımı gerçekleştirecek olan 20 adet elektronik turnike, güvenlik kameraları, 25 bin sandalye, 6 bin masa, 200 çardak ve 2 bin yer sofrasının yanı sıra 60 çay, 20 kahvaltı paketi, 10 sıcak ikram dağıtım istasyonu kuruldu. Alana gitmek isteyenler ise şehir merkezindeki noktalardan ücretsiz olarak taşınacak.
Rekoru Van'a getireceklerine inandıklarını söyleyen Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Metin Abi, "Rekor denemesi için hem havadan, hem de karadan kameralarla tespitler yapılacak. Rekorun kırılması için tüm Van halkını davet ediyoruz. Hedefimiz 18 bin 941 kişilik dünyanın en kalabalık kahvaltı rekorunu kırmak ve rekoru Van'a getirmek. 35 bin kişilik hazırlık kahvaltı hazırlığı yaptık. Yine sayının çok olması durumunda hiç bir vatandaşımız kahvaltı yapmadan dönmeyecek. İnşallah adımızı Guinness Rekorlar Kitabına yazdıracağız." dedi.

MÇ(FE/AK) (FOTOĞRAFLI)