VAN Ekonomi Konseyi, 13 Mayıs'ta Soma'da meydana gelen maden faciası ve 1 Haziran'da Van'ın marka değerini artırmaya yönelik yapılacak kahvaltı rekoru denemesi hakkında son hazırlıklara ilişkin değerlendirme toplantısı yaptı.
Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Dr. Atsushi Miyazaki Toplantı salonunda, Van TSO, Van Esnaf Oraları Birliği, VESOB), Van Aktif ve Sanayici İşadamları Derneği (VASİAD), Van Sanayici ve İş Adamları Derneği (VANSİAD), Van İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM), Van Genç İşadamları Derneği (VANGİAD), Serbest Muhasebeci Mali Müşavirleri Odası (SMMMO),Van Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Van Şoförler ve Otomobilciler Odası, Ziraat Bankası Bölge Başkanlığı, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) ve Müstakil İş adamları Derneği (MÜSİAD) Van Şubesi temsilcileri bir araya geldi.
Van Ekonomi konseyi Üyeleri 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da meydana gelen maden ocağı kazası ve 1 Haziran'da Van için büyük öneme sahip kahvaltı etkinliği konusunda görüş alışverişinde bulundu. Van Valiliği öncülüğünde, Van Müftülüğü ve Van TSO'nun Soma’da yardıma muhtaç insanlara kullandırmak üzere ortak bir hesap açtıklarını belirten konsey üyeleri 2 büyük deprem geçiren kentin insanları olarak Soma'daki olaya kayıtsız kalmayacaklarını ve bu konuda gereken tüm katkıyı sağlayacaklarını belirtti.
Toplantıda 1 Haziran 2014 tarihinde Van'nın marka değerini artırmaya yönelik yapılacak kahvaltı rekoru denemesi hakkında son hazırlıklara ilişkin bir değerlendirme de yapan konsey üyeleri, Van için büyük öneme sahip bu etkinliğin parçası olmayı, toplumun her kesiminin bir görev olarak sahip çıkması gerektiğine vurgu yaptı. Van'ın tarihi bir olaya ev sahipliği yapıyor olmasının haklı gururunu yaşadıklarını belirten konsey üyeleri, bu konuda Van Ekonomi Konseyi olarak tüm bileşenleriyle emeği geçen herkese sonsuz katkı sağlayacaklarını söyledi.

GÖ(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)