VAN ()-VAN Valiliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 5. Van Denizi Su Sporları Festivali renkli görüntülerle başladı. Festival 2 gün sürecek.
Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Fesivalin açılışında konuşan Van Valisi Aydın Nezih Doğan, vatandaşların artık yüzünü Van denizine dönmesi gerektiğini söyledi. Yıllardır insanların yüzlerini Van denizine çevirememesinin temel nedeninin ekonomi olduğunu vurgulayan Vali Doğan, şöyle konuştu:
"Van'ın bu yazgısının iki temel nedeni var. Ekonomiye darbe vuran birinci neden kaçakçılıktır. İldeki kaçakçılık hareketleri, insanların helalden kazanmasını, burada kök salmasını ve bir kurum olmasını engelliyor. Bunun için kaçakçılıkla yapılan mücadele ekonomiye verilen destektir. Bunu tüm kurumlarımızın içtenlikle benimsemesi lazım. Bölgenin kalkınmasının önündeki ikinci büyük etken ise terördür. Terör toplumsal huzuru ortadan kaldırmıştır."
Yapılan konuşmaların ardından 5. Van Denizi Su Sporları festivali 'Jet Ski' ve 'Dragon' gösterisi ile başladı. İki gün boyunca yapılacak etkinlikte plaj futbolu, plaj voleybolu, kano, dragon, yelken, yüzme, kürek sporu, halk yarışları ve çeşitli akrobatik deniz danslarının olduğu gösteri ve yarışmalar yapılacakFOTOĞRAFLI