ULU önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75'inci yıl dönümünde, Van, Hakkari ve Bitlis'te yapılan törenlerle anıldı.
Hakkari'de anma törenleri Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başladı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törene Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez, kurum amirleri, askerler ve öğrenciler katıldı. Hakkari Belediye Başkanı BDP'li Fadıl Bedirhanoğlu törene katılmayınca, belediye çelengi zabıtaların elinde kaldı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Daha sonra protokol ve öğrenciler Atatürk Kültür Merkezi'nde Atatürk'ün hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisini izledi. Anma programı şiirlerin okunmasıyla son buldu.
YÜKSEKOVA'DA DUYGULU ANMA
Atatürk ölümünün 75'nci yıl dönümünde Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde de çeşitli törenlerle anıldı. 50. Yıl İlköğretim Okulu'ndaki törenlerde yapılan konuşmaların ardından Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırladığı oratorya gösterisi duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. 6. sınıfı öğrencisi Zerrin Akbaş, şiir okuduğu sırada gözyaşlarına hakim olamadı. Bu sırada salonda bulunan bazı vatandaşlarda göz yaşı döktü.
Van ve Bitlis'te ise törenler Valilik binası önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunumu ile başladı. Van'daki törenler Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu sanat çadırında,  Bitlis'teki törenler ise kültür merkezinde devam etti.