BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın 26-27 Ekim'de Van'a yapacağı ziyaretin hazırlıkları hız kazandı. AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 günlük gezisinin bayram havasında geçmesi için yoğun ve sıkı çalıştıklarını söyledi.
Ak Parti il teşkilatı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iki günlük Van ziyareti öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Van ve ilçelerinde toplu açılışlarla miting yapacak olan Başbakan Erdoğan için meydanlar hazırlanırken, şehirdeki göze hoş gelmeyen görüntüler de silinmeye çalışıyor. Beşyol meydanında cumartesi günü yapılacak mitingin alanı ve çevresi temizlenip, afişlerle Ak Parti bayrakları asılırken, depremde yıkılan Devlet Hastanesi'nin yaklaşık 20 bin metrekarelik boş alanı ise asfaltlandı.
TÜM VAN HALKINA DAVET
23 Ekim 2011 Van depremi sonrası Başbakan Erdoğan'ın 4 defa Van'a ziyaret gerçekleştirdiğini 26-27 Ekim'de bir kez daha Van'a geleceğini söyleyen Ak Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Van'ın en ücra köşesinde bulunan kişiyi de mitinge davet edeceğiz. Çünkü bu ziyaretin bayram havasında geçmesini istiyoruz. Miting alanımız Beşyol meydanı. Beşyol meydanınında bulunan eski devlet hastanesi alanı da kötü görüntüsünden kurutulup asfaltlandı. Bu alan da yine mitingde kullanılacak. Tüm Van halkımızı mitinge davet ediyoruz" dedi.