VAN'da soğuk hava ile birlikte etkili olan kar yağışı hayatı felç ederken, bir çok köy yolunu da ulaşıma kapattı. Ancak yıllardır 6 ay yolunun kardan kapalı olmasıyla gündeme gelen Van- Bahçesaray karayolu  bu yıl yoğun kar yağışına rağmen kapanmadı.
Doğu ve Güneydoğu'da etkili olan ve hayatı durma noktasına getiren kar, bölgede birçok köy ve ilçe yolunu ulaşıma kapattı. Karayolları ve İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri kapalı köy yollarını açmak için seferber olurken, her yıl ilk kar yağışı ile birlikte kapanan ve 6 ay boyunca açılamayan Van- Bahçesaray karayolu ise bu kez kapanmadı. Geçen yıl genişletilip asfatlanan ve yer yer kar tünellerinin yapıldığı yolda ulaşım, yoğun kara rağmen aksamadı.
Bahçesaray'dan Van'a, Van'dan Bahçesaray'a gidenlerin sık sık mahsur kaldığı 2985 rakımlı Karabet Geçidi bile sadece 2 saat kapalı kaldı. Vatandaşlar bunun mutluluk verici olduğunu belirterek, "İlk kez bu tarihte yolumuz açık. Bütün bölgede yollar kapandığı halde bizim yolumuz kapanmadı. Ekiplerin kısa bir çalışması sonucu yolumuz açılıyor. Buda bizi çok mutlu ediyor. Umuyoruz, yolumuz hiç kapanmaz" dedi.
Öte yandan İl Özel İdaresi ekiplerinin, Van'da 23, Bitlis'te 12 ve Hakkari'de 4 köy ile 22 mezranın kardan kapalı olan yolunu açmak için çalışmalarını yürüttüğü belirtildi.