Gülay ÖZEK / VAN, () - VAN adliyesi çalışanları, Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen faciasında ölen maden işçileri için açıklama yapıp dua etti.
Tüm Türkiye'yi yasa boğan Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden işçiler Van'da da anıldı Van Adliyesinde çalışanlar, bugün adliye önünde toplandı. Üyeler adına konuşan Adalet Büro-Sen Toplu Görüşme ve Mevzuattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsa Hasar, yüreklerdeki acıyı tarif etmenin imkansız olduğunu söyledi. Dünyanın her yerinde maden kazalarının olduğunu, fakat ölümlerin ülkemizdeki kazalardan daha az olduğuna dikkat çeken Hasar, şöyle konuştu:
"Ülkemizde maden işletmelerinde güvenlik önlemlerinin sıkı bir şekilde alınması gerekiyor. Devletin, özellikle maden işletmelerinde denetimlerini sıklaştırması, hiç kimsenin gözünün yaşına bakmadan yaptırım uygulaması gerekiyor. Hiç birşey insan hayatından önemli değildir. Emekçinin alın teri gözyaşına karışmamalıdır. Şayet karışıyorsa bir şeylerin yanlış yapıldığı ortadadır. Tüm yargı çalışanları adına hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar, ailelerine sabır ve metanet diliyoruz. Mahsur kalan madenci kardeşlerimizi de sağlıklı olarak aramızda görmeyi arzu ediyoruz. Milletimizin başı sağolsun."
Basın açıklamasının ardından adliye çalışanları, ölen madenciler için dua etti.
GÖ(FE/COŞ) (FOTOĞRAFLI)