BELEDİYEYE YÜRÜYEREK GİTTİ 
Muğla Valiliğini ziyaret ettikten sonra Muğla Belediyesi'ne yürüyerek giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar ilgi gösterdi. Sınırsızlık Meydanı, Naci Kara Osmanoğlu ve İsmet İnönü Caddesi'nde yürüyen Cumhurbaşkanı Gül, sevgi gösterileri ile karşılandı. Vatandaşlarla sohbet eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Ağlayan bir kadını sarılarak teselli eden Cumhurbaşkanı Gül, özel kalemine bu kişinin sorununun çözülmesi için talimat verdi. 
Aynı anda kalabalıklar halinde tokalaşmak için vatandaşların elini uzatması, Cumhurbaşkanı Gül'e zor anlar yaşattı. Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa da Gül'e eşlik etti. Yaklaşık 500 metrelik mesafeyi Cumhurbaşkanı Gül, yoğun ilgi nedeniyle 20 dakikada tamamlayabildi. Cumhurbaşkanı Gül, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkanı Gürün'ün masasındaki Abdullah Gül'ün imzalı fotoğrafı dikkat çekti. Ziyaret öncesi muhabirinin Yatağan Termik Santrali önünde yol kapatılmasıyla ilgili sorusuna Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Haberim ve bilgim yok bu konuda' cevabını verdi.
MUĞLA'NIN KENDİNE HAS KİMLİĞİ
Belediye Başkanlık makamında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, "Muğla ilinin kendine has bir kimliği bir karakteri bir kültürü var. Muğla evleri ile özetleniyor aslında bu söylediklerim. Bacasından kullandığı taşa çatısına kadar hepsi kenti simgeliyor, Bu böyle güzel şehri iyi bir muhafaza etmek gerekir. Belediye başkanları doğdukları büyüdükleri yerlerde olan insanların şehirlerin esas sahipleri eşrafı belediye başkanlarıdır. Onun için şehremini demiş eskiler. Bu yüzden şehre çok sahip çıkmak gerekir. Gelecekte otuz kırk sene sonra o şehir yaşanabilir bir şehir haline geliyorsa, herkesin beğenisini kazanan bir şehir haline geliyorsa, o zaman şehre sahip çıkmış demektir. Yanlış imarlar el çabukluğu ile yapılan işler, şehrin kimliği kültürü ile barışık olmayan çalışmalar tarihi yapının kaybolması, onun yerine yüksek yapıların çıkması, doğal dokunun bozulması ile o şehirler yaşanmaz hale gelir ve insanlar kaçmaya başlar. O yüzden şehrin imarı ve şehre sahip çıkmak çok önemli. Bunu doğuda ve batıda gittiğim bütün belediye başkanlarına söylüyorum. Bu hizmetler yapılırken mecliste görevli üyeler arasında. Herkesin siyasi fikri başka düşünceleri olabilir, ama hizmet ile ilgili konular olduğu için hem fikir olarak yapılması gereken işlerdir. Muğla'da böyle bir huzuru ve herkesin dost olduğunu görmekten mutluluk duydum" diye konuştu.
Geçen dönem Cumhurbaşkanı Gül'ü beklediklerini belirten Belediye Başkanı Gürün, "Sizleri bekliyorduk talihsizlik oldu. Kırk gün bekleyen gelin gibi bekledik" dedi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaret sonrası saat 20.00'de, karayolu ile İzmir'e hareket etti.

Yaşar ANTER-Mücahit BEKTAŞ/ MUĞLA, ()

YA,MB (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)