Mehmet AKTARAN / İstanbul, () - İSTANBUL Valiliği, şehit yakınlarına iftar yemeği verdi. Yeşilköy'deki Wow İstanbul Hotel'de düzenlenen iftar programına, Vali Hüseyin Avni Mutlu ile eşi Gül Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile 1.600 şehit yakını katıldı. İftarda, masaların her birine bir bürokrat veya bir askeri yetkili oturarak şehit yakınları ile sohbet etti.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan program, duayla devam etti. Orucun açılmasının ardından konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, şehit yakınlarının acısına ortak olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Biz de bu acıyı sizlerle birlikte devlet olarak, millet olarak hissediyoruz ve şehitlerimizi her vesile ile gönlümüzde yaşatıyoruz. Dua ediyoruz ve siz ailelerini de başımıza her vesile ile taç bulduğumuzu da ifade ediyoruz. Sizler bu milletin en değerli, en onurlu, en kıymetli ailelerisiniz. Bunu her vesile ile vurguluyoruz. Ve bunun gereğini yerine getirebilmek için devletimizin bütün birimleriyle birlikte sizlerin yanında olmaya gayret ediyoruz. Bugün de hep birlikte olduğumuz bu güzel iftar sofrasında, devletin de önemli yetkililerini sizler masalarınızda misafir ediyorsunuz."

"YANIBAŞIMIZDA ACI VAR"

Vali Mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mübarek Ramazan ayında bu duygularla, bu temennilerle yüce Allah'a yalvarıyoruz, dua ediyoruz. İnşallah bugün ülkemizde var olan huzurun dünyanın başka ülkelerinde, başta komşularımızda olmak üzere en derin şekilde yaşanmasını temenni ediyoruz. Çünkü biz Müslümanlar olarak, inananlar olarak, ülkemizdeki bu mevcut güzel tablonun hemen yanıbaşımızdaki ülkelerde fevkalade acı bir şekilde idrak edildiğini ve Ramazan ayının, rahmet ayının üzüntülerle geçtiğini yakinen müşahede ediyoruz. Kardeşlerimizin yaşadığı bu tablodan da büyük üzüntü duyuyoruz. İnşallah dua edelim ve bütün İslam dünyasındaki bu tablonun ülkemizdeki gibi huzura dönüşmesini temenni edelim."

İftar programı müzik dinletisi ile devam etti.