İZMİR'in Seferihisar ilçesi Belediye Başkan Tunç Soyer, Valilik İl Özel İdare Malları Paylaşım Komisyonu'nun, Seferihisarlı kadınlar kooperatifinin eski lezzetli yemekleri yaptıkları Sefertası lokantası ve boşaltılan İl Özel İdaresi binasını talep etmelerine karşın kendilerine vermemesine tepki gösterdi. Soyer, "İki yıl önce kiraladığımız ve Seferihisarlı kadınların hizmetine sunduğumuz binayı devretmediler. Kira sözleşmesini de herhalde yenilemeyecekler" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sert tepki gösterdiği, 22 CHP'li ve 2 MHP'li ilçe belediye başkanının ortak deklarasyonla malların yerel yönetimlere devredilmesinden yana tavır koyduğu İl Özel İdare mallarının Maliye Bakanlığı'na devri kararına tepkiler sürüyor. CHP'li Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de ilçesindeki İl Özel İdare gayrimenkullerinin kendilerine verilmemesine anlam veremediğini söyledi. Soyer, özellikle yıkılan eski belediye binası yerine temeli atılan Kültür Merkezi ve ilçe meydanının hemen yanındaki İl Özel İdaresi Sosyal Tesisi olan ve 2 yıl önce belediyenin kiraladığı binanın devredilmemesine tepki gösterdi.
Bu binanın belediye tarafından Cittaslow (Sakin şehir) örgütlenmesinin en önemli kriterlerinden biri olan Slow Food ve yöresel lezzetlerin ön plana çıkarılması kapsamında Kadınlar Kooperatifi'ne tahsis edilerek 'Sefertası Lokantası' olarak açıldığını belirten Soyer, "Yöresel yemekler olan 'Seferihisar mantısı, ekmek dolması, loklok, samsades, oklavadan sıyırma gibi ilçemizin lezzetleri burada yapılıyor ve konuklara sunuluyor. Biz gerekli başvuruyu yaparak binanın belediyeye tahsisini istedik. Ancak devretmediler. Bu kiralama sözleşmesinin de yenilenmemesi anlamına geliyor. Bunun yanı sıra İl Özel İdaresi'nin idari binası vardı. Personeli belediyeye devrettiler ancak binayı veremediler. Belediye'nin kent merkezindeki bu binaya da ihtiyacı var" dedi.

UB (İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)