SON kararname ile merkeze alınan Kars Valisi Eyüp Tepe, kendisi için düzenlenen veda programında güçlükle konuşurken gözleri doldu.
Kars'tan ayrılan Vali Eyüp Tepe için Devlet Su İşleri (DSİ) misafirhanesinde veda yemeği düzenlendi. Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sami Özcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü'nün hazır bulunduğu yemekte alkışlarla kürsüye çıkan Vali Eyüp Tepe, konuşmakta oldukça zorlandı. Gözleri dolan Vali Tepe, "İnsanın kendi vedasında konuşması kadar zor bir şey yok. Söylemek istediğim cümleler ağzımdan çıkmıyor. Bu dünyaya nasıl geldiysek, bir gün gideceğimizi de biliyoruz. Ben de 2 yıl önce buraya atanırken bir gün ayrılacağımı biliyordum. Bu ayrılık sevdiğiniz, ömrünüzün önemli senelerini geçirdiğiniz bir yer olunca insan ister istemez kederleniyor, üzülüyor" diye konuştu.
Vali Eyüp Tepe için Hükumet Konağı önünde düzenlenen törende ise İl Müftüsü Mehmet Genç dua etti. Vali Eyüp Tepe tokalaşarak veda ettiği valilik personelinden helallik isteyince ağlattı. Eyüp Tepe, uzun araç konvoyuyla, ıslık ve alkışlar eşliğinde havalimanına giderek kentten ayrıldı.

BA(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)