Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, () - DANIŞTAY'ın 146'cı kuruluş yıldönümü töreninde yaşananları değerlendiren Batman Valisi Yılmaz Arslan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi. Vali Arslan, "Yıllar önce yargı ve askeri törenlerde ağız dolusu hakaretler yapılırken, 'bu törenler neden terk edilmez' diye çok üzüldüğüm zamanlar olmuştu. Nihayet bu beklentim gerçekleşti" dedi. 
Danıştay'ın kuruluş yıldönümü töreninde yaşananları sosyal medya üzerinden değerlendiren Batman Valisi Yılmaz Arslan, yaşanan gerginlik üzerine töreni terk eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdi. Vali Arslan, Twitter hesabından, "Yıllar önce yargı ve askeri törenlerde ağız dolusu hakaretler yapılırken, 'bu törenler neden terk edilmez' diye çok üzüldüğüm zamanlar olmuştu. Nihayet bu beklentim gerçekleşti. İtiraf etmesem haksızlık olur. Konuşanın hakkı varsa, dinleyenin de makul ölçülerde itiraz ya da dinlememe hakkı olmalıdır" diye yazdı.
Vali Arslan'ın bu sözlerine bazı takipçileri, "Valilerin de kendilerince doğruya doğru, eğriye eğri deme hakları vardır sanırım. Ya da olmalıdır" diye destek verirken, bir takipçisi ise, "Siz bu yüce devletin Valisisiniz. AKP'nin İl Başkanı değilsiniz" diye tepki gösterdi. 

FA(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)