ANTALYA Valisi Sebahattin Öztürk, bütün kamu kurum ve kuruluşlarının yegâne işinin vatandaşa hizmet olduğunu belirtti.

İl İdare Şube Başkanları Toplantısı, Vali Sebahattin Öztürk başkanlığında yapıldı. Vali Öztürk, toplantının birim amirlerinin birbirleriyle koordinasyon ve işbirliği gerektirecek hususlarda aracıya gerek kalmadan yüz yüze görüşmesinin, sorunların çözümü açısından önemli bir uygulama olduğunun altını çizdi.

Bütün kamu kurum ve kuruluşlarının yegâne işinin vatandaşa hizmet olduğuna değinen Vali Öztürk, vatandaşın sorununun çözümü çerçevesinde kurumlar arası iletişimin ve yazışmaların olabildiğince hızlı gerçekleştirilmesi ve mümkünse sorunun yerinde halledilmesi gerektiğini söyledi.

Antalya’nın tarım ve turizm açısından Türkiye’nin en önemli şehri olduğunu belirten Vali Öztürk, çevresel varlıklara ve doğanın dengesine müdahale açısından maden ve taş ocaklarının önemli bir sorun teşkil etmek üzere olduğunun altını çizerek, "Yasalar çerçevesinde konuyu disiplin altına almak zorundayız" dedi. "Turizm başkenti olarak çevre hassasiyeti konusunda zirvede olmalıyız" diyen Vali Öztürk, toplumlarda çevre ve engellilere gösterilen titizliğin çağdaşlık belirtisi olduğunu aktardı.

Antalya’da yaşayan engelli vatandaşların durumuna da değinen Vali Öztürk, engellerin aşılabilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarının üstüne düşeni daha fazla yapması gerektiğini belirterek, “Engelleri aşmak için empati kurmalı, engelli vatandaşlarımızın içinde bulundukları şartları anlamaya çalışmalı ve fiziksel şartları daha da iyileştirmeliyizö dedi. Ayrıca işitme engelli vatandaşlar için il bazında başlatılan projeye de değinen Vali Öztürk, proje sayesinde kamu kurum ve kuruluşlarında işaret dili bilen en az bir kamu görevlisi yetiştirileceğini söyledi.

Yerel basının takibinin dikkatle yapılması gerektiğini de kaydeden Vali Öztürk, basında yer alan konu ve sorunlara kamu görevlileri olarak sahip çıkarak, çözümüne ilişkin adımlar atıldıktan sonra konuyla ilgili basın görevlilerinin bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Vali Öztürk, ilçelerde de taşkın komisyonu kurulması gerektiğini belirterek, bahar aylarında karşılaşılması mümkün olan taşkınlara karşı hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

Vali Öztürk, vatandaşa hizmet edebilmek için bütün kaymakamlıkların ve şube müdürlerinin üzerine düşeni en iyi şekilde yapacaklarına inandığını belirterek toplantıyı bitirdi. (FOTOĞRAFLI)