Wow Otel'de düzenlenen 17. Avrasya Ekonomi Zirvesi kapsamında gerçekleşen "İnsan Ticareti-İstemsiz Göç" konulu toplantıya katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, basın menusplarının sorularını yanıtladı.
Mutlu, Beşiktaş'taki gasp olayıyla ilgili sorulan bir soruya "Maalesef çok ender de olsa şehrimizde bu tür yaşanabilen asayişe müessir olumsuzluklar olabiliyor. 15 milyona yaklaşan nüfus içerisinde, muhtelif asayiş suçlar içerisinde bu tür kapkaç hadiselerine çok ender de olsa rastlayabiliyoruz. Ama failinin yakalanmış, cezalandırılacak olması çok önemli. Kötü bir olay ama neticede İstanbul'da bu tür olayların hiç olmadığı şeklinde, zaten bir iddia içerisinde bulunmak doğru değildir. Bu şehirde elbetteki, zaman zaman bu tür olaylar olabiliyor. Ama bu en kötülerinden birisiydi" diye konuştu. YETKİ FEDERASYONDA
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, Fenerbahçe-Torku Konyaspor maçına valilik kararıyla alınmadığı yönündeki iddia sorulunca Mutlu, "Bizimle hiçbir ilgisi yok. Malumunuz, bu konularla ilgili vilayetin bir takdiri veyahut da bir karar mercii olması söz konusu değildir. Tamamen kulüplerimizin bu konulara ilişkin bütün kararlarını federasyon değerlendiriyor. Valiliğimiz tarafından bu konuyla ilgili verilmiş herhangi bir karar yoktur" dedi.