Erhan TEKTEN/İSTANBUL, () BEYKOZ  Polonezköy’de Cam Sanat Merkezinin açılış törenine katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, özel gözlüğü takarak nazar boncuğu yapmaya çalıştı.

Beykoz’un yüzlerce yıllık camcılık geleneğini tekrar canlandırmak amacıyla Beykoz Kaymakamlığı, Beykoz Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliğiyle yürütülen ‘Beykoz Camcılığının tarihi mirasını koruma ve turizme kazandırma projesi’ kapsamında, ‘Beykoz Cam Sanat Merkezi hizmete açıldı. Polonezköy İlkokulu’nun yerine açılan Beykoz Cam Sanat Merkezi’nin açılışına İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile eşi Gül Mutlu, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Polonya İstanbul Başkonsolosu Miroslaw Stawski ile çok sayıda davetli katıldı.

BEYKOZLULARI KUTLUYORUM
Vali Mutlu açılışta yaptığı konuşmada, “Bu miras hepimizin ortak mirasıdır. Bunları iyi korumamız ve geleceğe taşımamız lazım. Bir şehrin kültür şehri olmasının yolu buradan geçiyor. Ümit ediyorum 100 öğrenciyle başladığınız bu iş, zaman içerisinde Beykozluların da sahip çıkmasıyla çok daha gelişecek, cam işçiliğinin önemli merkezlerinden birisi olacaktır. Beykozluları kutluyorum"dedi.

NAZAR BONCUĞU YAPTI
Açılış kurdelasının kesiminin ardından atölyede incelemelerde bulunan Vali Mutlu, kursiyerlerin yaptığı cam eşyaları inceledi. Kursiyerlerle sohbet eden Mutlu, bir kursiyerin 10 günde minyatür bir ibrik yapmış kursiyere “Sen 10 günde bunu yapıyorsan, var ya 10 ay sonra ne yaparsın bilmiyorum, müthiş" dedi. Vali Mutlu, cam işlemeciliği de yaptı. Basın mensuplarına nazar değmemesi için nazar boncuğu yaptığını söyleyen Vali Mutlu, bir süre nazar boncuğu yapmaya çalıştı. Camdan semazen yapan bir ustayı seyreden Vali Mutlu’ya Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan tarafından cam eşyalar hediye edildi.

ET (MK) (FOTOĞRAF)