ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA Valisi İzzettin Küçük, muhtar adayları ile akrabaları arasında çıkan kavgada yaşamını yitiren 6 kişinin yakınlarına taziye ziyaretinde bulunup, sağduyu çağrısı yaptı.
Yerel seçimlerin yapılrdığı geçen pazan günü Hilvan İlçesi'ne bağlı Yuvacalı Köyü'nde muhtarlık için aday olan Çelik ve Tanık ailelerinin fertleri arasında, sandığa giden seçmenleri yönlendirdikleri gerekçesiyle başlayan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Olayda, Çelik Ailesi mensubu 4, Tanık Ailesi mensubu 2 kişi öldü. Köydeki gerginliğin büyümesi üzerine takviye güvenlik güçleri geldi.
Silahlı kavgada yaşamını yitiren Çelik Ailesi'nin fertleri Yuvacalı, Tanık Ailesi'nin fertleri ise Arıcı Köyü'nde toprağa verildi.
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül ve ilçe bürokratlarıyla birlikte halen gerginliğin sürmesi nedeniyle jandarmanın güvenlik önlemlerini sürdürdüğü Yuvacalı Köyü'ne gelerek taziye ziyaretine gitti. Yaşamını yitiren Çelik Ailesi mensuplarının yakınlarına başsağlığı dileyen ve taziye dileklerini ileten Vali Küçük, "Maalesef bu üzücü olayda 6 vatandaşımız kaybettik. Ben buradan her iki aileye başsağlığı dileklerinde bulunuyorum. Umarım bu üzücü olay nedeniyle her iki aile sükunet içeresinde hareket eder. Bu olayı gerçekleştiren faillerin ise en kısa zamanda yakalanacağının da bilinmesini istiyorum" diye konuştu.

AL(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)