MERKEZE alınan Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, bazı kurum amirleri tarafından uğurlanırken, kentte ayrıldı. Vali Kalkan, valilik sitesindeki veda mesajında, "Güzel ve kısa sayılacak süre içerisinde vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğu için yapılması gerekenleri yapmış olmanın vicdani huzuru ile ayrılıyorum" dedi.
Geçen 28 Ağustos 2013'te Hakkari'ye atanan Vali Kalkan, son kararnameyle merkeze alındı. Yerine İçişleri Bakanlığı Eğitim Daire Başkanı Yakup Canbolat atandı. Vali Kalkan, dün sabah saatlerinde bazı kurum amirleri tarafından uğurlanarak kentten ayrıldı. Vali Kalkan'ın Hakkari Valililği'nin resmi internet sitesinde şu mesajı yayımlandı:
"Hakkari Valisi olarak, güzel ülkemin serhat şehrine hizmet etmenin gurur ve şerefini taşıyor, güzel ve kısa sayılacak süre içerisinde vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğu için yapılması gerekenleri yapmış olmanın vicdani huzuru ile ayrılıyorum.Görevim süresince, sonuç alma odaklı adalet, sevgi ve hoşgörü gibi temel kavramları merkeze alarak, Hakkari’ye ve Hakkarili hemşehrilerime hizmet etme gayreti içerisinde oldum. Var olan kaynakları İlin önceliklerini dikkate alıp, en etkin şekilde kullanarak; eğitimden sağlığa, ulaşımdan turizme, güvenlikten refaha, kültürden sanata, kentin tanıtımına kadar her alanda Hakkari İlimizin en iyi yerlerde olması için ekip arkadaşlarımla birlikte fedakarca çalıştık.'Devlet millet içindir' anlayışından hareketle görevim esnasında adalet, şeffaflık, saygınlık ve güvenilirlik gibi erdemleri ön planda tutarak devletin gülen yüzü ve şefkat eliyle herkesi ve her kesimi kucaklamaya çalıştım."
Veda masajında belediye başkanlarına, kaymakamlara, yargı mensuplarına, güvenlik birilerine, kurum amirlerine ve basına teşekkür eten Vali Kalkan, "Mülki İdare Amirliğinde 25 yılımı doldurduğum bu günlerde, vicdanen müsterih olarak arz-ı veda ederken en güzel günlerin Hakkarili vatandaşlarımızın olmasını diliyorum" dedi.

BD(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)