AFYONKARAHİSAR Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Balıkesir'in Sındırgı AK Parti İlçe Başkanı Danyal Eroğlu'nun aracına trafikten men cezası veren polis memuru Ö.K.'ye hakaret ettiği iddiasıyla ilgili olarak, "Bunların hepsi yalan, yanlış şeyler. Tek taraflı, şahidi, tanığı olmayan konular" dedi.
İddiaya göre AK Parti Sındırgı İlçe Başkanı Danyal Eroğlu'nun aracı, Uşak-Afyon Karayolu'nun 35'inci kilometresinde 2 Aralık 2013'te saat 03.00'te, trafik kontrolü yapan polis ekipleri tarafından durduruldu. Fenni muayenesi olmadığı gerekçesiyle polis memuru Ö.K. işlem yaparak araca trafikten men cezası verdi. İddiaya göre polis memuru Ö.K. işlem yaparken, İlçe Başkanı Danyal Eroğlu daha önceden tanıdığı Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu arayarak yardım istedi. Yine iddiaya göre aracın bırakılması konusunda yardımcı olunmasını isteyen Vali Balkanlıoğlu'nun, işlem yapmaya devam eden polis memuru Ö.K.'ye "Aferin, devam et o.. çocuğu" diyerek, hakaret ettiği öne sürüldü.
VALİ BALKANLIOĞLU: İDDİALAR ASILSIZ
İçişleri Bakanlığı iddialar üzerine müfettiş görevlendirirken, polis memuru Ö.K. hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, küfür iddialarını yalanladı. Görüşmeyi doğrulayan Vali Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:
"Afyonkarahisar yol üzeri olunca bazen trafik kazaları oluyor. Bizim de yardımcı olmamız gerekiyor. Gece 03.00'te Sındırgı Kaymakamlığı görevim sırasında tanıdığım arkadaşlar arayarak, fenni muayenelerini yaptırdıklarını, bu sistemde görüldüğü halde küçük bir ilçede polisin araçlarını bağlamak istediğini, mağdur olacaklarını söyleyerek yardım istedi. Gece saat 03.00 olunca kimseyi rahatsız etmeden yardımcı olabilirim diye telefonla görevli polisle konuşmuştum. 'Yasal bir engel yoksa yardımcı olabiliyorsan ol' dedim. Benim söylediğim bundan ibaret. Asla ve asla ağzımdan bir küfür çıkmadı. Ben normal hayatımda da asla kimseye küfür etmem. Bu yönümle de iyi bilinirim. 'Bu Validen bu şekilde yanlış bir kelime çıkmaz', bunu herkes böyle bilir. Bunların hepsi yalan, yanlış şeyler. Tek taraflı, şahidi, tanığı olmayan konular. Bize bir sorulsaydı iyi olurdu. Tek taraflı haberlerin yapılmasını da yanlış buluyorum."