ŞANLIURFA Valisi Celalettin Güvenç, Suruç Ovası Pompaj Sulaması Projesi kapsamında 2 yıldır inşaatı süren 17 kilometre uzunluğundaki Suruç Tüneli’nin Ocak ayında tamamlanacağını söyledi. Vali Güvenç, projeyle Suruçluların makus talihinin değişeceğini belirterek, "Suruçluların da makus talihi Harran ve Akçakale gibi değişecek. Bölgede yokluk, yoksulluk giderilecektir. Bu eserler, mühendislerimizin, cumhuriyetimizin dünya çapındaki övünülecek eserleridir" dedi.
GAP Eylem Planı kapsamında 2010 yılında yapımına başlanan Suruç Ovası Pompaj Sulaması tünel inşaatı aralıksız devam ediyor. 29 Ekim'de bitirilmesi planlanan ancak tünelde meydana gelen bir göçük sonucu Cumhuriyet Bayramı'na açılışı yetişmeyen Suruç Tüneli'nin, Ocak 2014'de hizmete gireceği öğrenildi. Dünyanın 5'inci büyük sulama tüneli özelliğini kazanacak olan Suruç Tüneli'nde, İtalya'dan getirilen 8 metre çapında 150 metre uzunluğundaki makine ile günde 20-25 metre ilerleme sağlanıyor. Tamamlandığında tünelden saniyede 90 metreküp su akıtılarak, yıllardır susuzluk nedeniyle işlenemeyen Suruç Ovası'ndaki 932 bin dekar arazi sulanacağı belirtildi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle gerçekleştirilen törende konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, dünyanın 5'inci, Türkiye’nin ilk 17 kilometrelik sulama tünelinin Ocak ayında tamamlanacağını ve yüzbinlerce dekar alanın sulanacağını söyledi.
'MAKUS TALİH DEĞİŞECEK'
Cumhuriyet Türkiye'sinde Şanlıurfa'yı tekrar bölgenin merkezi haline getirmek en büyük hedefleri olduğunun vurgulayan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, "Bir yandan topraklarımız sulamaya başlanırken, diğer yandan sağlıkta, eğitimde diğer sektörlerde ciddi yatırımlar yapmaktayız. Hemen yanı başımızda 250 milyon liralık, 17 kilometrelik Suruç Tünelimiz Ocak ayında yapımı tamamlanacak ve 900 bin dekarlık Suruç ovası sulanmaya başlanacaktır. Suruçluların da makus talihi Harran ve Akçakale gibi değişecek. Bölgede yokluk, yoksulluk giderilecektir. Bu eserler, mühendislerimizin, cumhuriyetimizin dünya çapındaki övünülecek eserleridir" diye konuştu.