KAYSERİ Valisi Orhan Düzgün, kış turizm merkezi Erciyes’e ulaşımı sağlayan ana yolun geliş ve gidiş 4 şerit olmak üzere 19 metre genişliğinde modern bir yol olduğunu, geçtiğimiz günlerdeki 11 kişinin öldüğü kazanın ise yol kusurundan kaynaklanmadığını söyledi.
Vali Düzgün, konu ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, 11 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan trafik kazasının ardından Erciyes yolunun standartların dışında kötü bir yol olduğu şeklinde algı oluştuğu, bu gerekçe ile az da olsa rezervasyon iptalleri olduğunu söyledi. Tüm Türkiye’yi derinden üzen kazanın ardından yapılan haber ve yorumlarda kazanın meydana geldiği yerin Erciyes yolu olarak değerlendirildiğini, bu durumunda Erciyes’i bilmeyenlerin kafasında soru işaretlerine sebebiyet verdiğini ifade eden Vali Düzgün, şunları söyledi:
“Öncelikle herkesin bilmesi gerekir ki Erciyes Kış Turizm Merkezi’ne ulaşımı sağlayan ana güzergâh Hisarcık üzerinden devam eden yoldur. Yani, Hacılar ilçesi üzerinden kullanılan yol Erciyes’e ulaşımı sağlayan ana güzergâh değildir. Bazı sürücülerimiz mesafeden ve zamandan tasarruf etme kaygısıyla Hacılar ilçesi üzerinden giden yolu kullanmaktadır. Üniversite öğrencilerini taşıyan midibüsü kullanan sürücümüz de Niğde istikametine seyredeceği için yine zaman ve mesafe kaygısıyla Hacılar ilçesi üzerinden devam eden güzergâhı tercih etmiştir. Ayrıca Niğde Üniversitesi öğrencilerini taşıyan midibüsün de kaza sebebi ile ilgili adli soruşturma devam etmekle birlikte ilk belirlemelere göre yol kusuru değil, aracın fren tertibatındaki arıza ve sürücü kusuru olarak gözükmektedir. Ayrıca, söz konusu midibüsün fren arızası ile beraber muayenesinin uzun süredir yapılmamış olması, başta lastikler olmak üzere aracın kış mevsimi şartlarına uygun olmadığı da tespit edilmiştir."

OE(OE/AAA)