KAYSERİ Valisi Orhan Düzgün, üniversite ve lise öğrencileri ile Talas Konukevi’nde bir araya gelip, onların sorunlarını ve isteklerini dinledi.
Vali Düzgün, Talas Konukevi’nin kapılarını bu kez öğrencilere açtı. Daha önce Tanışma Kokteyli ile kalabalık bir vatandaş grubunu Konukevi’nde ağırlayan, yine vatandaşlarla iftarda bir araya gelen Vali Düzgün, bu kez kendisinden randevu talep eden lise ve üniversite öğrencilerini Talas Konukevi’nde ağırladı. Düzgün, 2’si devlet 4 üniversitenin bulunduğu Kayseri’de, hem bireysel hem de öğrenci kulüpleri adına randevu talebinde üniversite öğrencileri ile yine değişik konularda istekte bulunan lise öğrencilerine Talas Konukevi’ni gezdirerek, burası ile ilgili bilgiler verdi. Öğrencilere, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ziyaret ettiği ve Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere devlet büyüklerinin de ağırlandığı bu tarihi mekanı sizlerin de görmesini arzu ettim. Ayrıca, bu vesileyle birbirlerinizle tanışıp bilgi paylaşımında bulunmanızı arzu ettim” diyerek katılımlarından dolayı teşekkür eden Vali Düzgün, değişik vilayetlerden gelip Kayseri’de eğitimini sürdüren üniversite öğrencilere Kayseri’nin tarihi ve kültürel değerlerine ilişkin bilgiler verdi.
Kahvaltı masasında öğrencilerden değişik konularda gelen soruları da cevaplandıran Vali Düzgün, öğrencilerin eğitim ve iş hayatında başarıya ilişkin tavsiye istemeleri üzerine, şöyle konuştu:
“Başarının temel şartı inanmaktır. İnanç eksikliği başarıya giden yolda pek çok sorunu aşmanızda sizlere engel teşkil edecektir. Sadece dil ile başarıya istemek yeterli olmaz, buna kalpten inanmalı ve gereğini yapmalısınız. Ayrıca, iyi bir yabancı dil bilmeniz gerekiyor. Mesleğinizde başarılı olabilmeniz için günümüzde yabancı dil şart. Her gün, olumsuz şart ve koşullarda bile 15 dakikanızı yabancı dile ayırırsanız 1 yıl içerisinde bu alanda çok iyi bir konuma gelebilirsiniz. Yine, kendinizi daha farklı ve başarılı kılmak istiyorsanız ikinci bir yabancı dili öğrenmeniz de çok büyük önem taşımaktadır.”
Öğrenciler adına söz alan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Bilişim Kulübü Başkanı Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Ahmet Danacı ise, kendisinin ve diğer öğrenci arkadaşlarının unutamayacakları bir güne şahitlik ettiklerini belirterek, Talas Konukevi’nde ağırlanmanın mutluluğu ile birlikte, Vali Düzgün’ün içten ve samimi yaklaşımının kendilerine cesaret aşıladığını ve bu durumun bakış açılarını olumlu yönde etkilediğini vurgulayarak, teşekkür etti.
Vali Düzgün, 2 saat boyunca bir arada olduğu lise ve üniversite öğrencilerinin tamamı ile görüşürken, öğrenci kulüplerinin bazı projeleri ile ilgili de ayrıntılı bilgi aldı. Üniversitelerin Bilgisayar, Mekatronik, Uluslararası İlişkiler, İşletme ve İktisat bölümlerinde okuyan üniversiteliler ile Anadolu, Ticaret ve Sosyal Bilimler ile İmam Hatip Liseleri’nden öğrencilerin bulunduğu grubun Vali Düzgün’le buluşması Talas Konukevi’nde çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi. Vali Düzgün, öğrencilerin 'selfie' isteklerini de kırmayarak poz verdi.

OE(OE/AK) (FOTOĞRAFLI)