BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda görevli bürokratlar, Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) teknik incelemede bulundu. Düzenlenen toplantıda konuşan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli’de kağıt üzerinde 6 organize sanayi bölgesi bulunduğunu, ancak birinin faaliyette olduğunu belirtti.
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan Daire Başkan Vekili Soner Erkek başkanlığındaki yaklaşık 40 kişilik heyet Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde teknik incelemelerde bulundu. Ardından da Denizli OSB konferans salonunda toplantı düzenlendi. Denizli OSB Bölge Müdürü Tanju Beştaş’ın sunumunun ardından konuşan Vali Abdülkadir Demir, şunları söyledi:
“Denizli’de şuanda kağıt üzerinde 6 organize sanayi bölgesi görünüyor. Bunlardan maalesef sadece içinde bulunduğumuz Denizli Organize Sanayi Bölgesi faaliyette. Burası 4 milyon 500 bin metrekarelik bir alana sahip ve her geçen gün genişleme çabası içinde. Denizli’nin bunun çok üzerinde potansiyeli var. Çok büyük ümitlerle Çardak Organize Sanayi Bölgesi kurulmuş. Burası da yaklaşık 3 milyon 500 bin metrekarelik bir alan, ancak oraya yatırımcı gelmedi. Yatırım bekleyen 5 organize sanayi bölgemiz bulunuyor. Buralar kağıt üzerinde var ama faaliyette değil. Yatırımcının önü açılmalı, teşvik edilmeli ve buralarda fabrikaların bacaları tütmelidir."