ÇANAKKALE Valisi Ahmet Çınar, kentin yüksek potansiyelini yatırıma çevirebilme gücünün çok düşük olduğunu belirterek, “Bu patinaj zincirinden çıkıp her türlü imkanı değerlendirmeliyiz” dedi.
Çanakkale'deki oda ve borsaların ortak toplantısı Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Gelibolu Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özacar, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülend Engin, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Özen, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Biga Ticaret Borsası Başkanı Mesut Okyay, odaların meclis başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve genel sekreterleri katıldı.
PATİNAJ ZİNCİRİNDEN ÇIKMALIYIZ
Toplantıda konuşan Vali Ahmet Çınar, Çanakkale'nin hiçbir yerde olmayacak kadar zengin bir tarihi olduğunu belirtti. Kentin yüksek potansiyelini yatırıma çevirebilme gücünün çok düşük olduğunu belirten Çınar şunları söyledi:
“Bu patinaj zincirinden çıkıp her türlü imkanı değerlendirmeliyiz. Bu şehirde 10 yıl sonra yapacaklarımızı bilen insanlarla, adımlarımızı geri atmamak üzere çalışmamız lazım. Böyle devam ederse domino taşı gibi dizilecek ve arkası gelecektir. Benim önerim şu: Tarımsal alanda, turizmde birkaç bölge seçelim. Her alanda önceliklerimizi tespit edelim. Az yatırımla en büyük etkiyi hangi alanda sağlayacaksak ona çalışalım ve bu yolda yürüyelim. Bunu sizlerin, yöneticilerin yapması gerekir. Proje hazırlayabileceğimiz kişilerle oturup geleceğe yönelik çalışmalar yapmak bize uzun dönemlerde büyük faydalar sağlayacaktır. Ancak böyle geldi, böyle gider havasındayız. Hepimizin sorumluluğu var.”
Gelibolu Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özacar ise ilçenin yatırımlardan yeterince pay alamadığından yakındı. Gelibolu'nun ihmal edildiğine dikkat çeken Özacar, “Gelibolu'nun ismini kullanmayı çok seviyoruz. Öyleyse hepimizin Gelibolu adına bir borcu olduğunu düşünüyorum. Hiçbir şey için geç kalmış sayılmayız. Bugünden itibaren her türlü ön yargıdan uzak, gerekli özeni göstererek, herkes Gelibolu'ya gerekli desteği sağlamalı. Yeni projelerle Gelibolu'ya yeni bir çehre kazandırmak istiyoruz. Sonuçta tüm bunları bizlere verilecek destek ile gerçekleştirebiliriz. Bizim herkesten beklediğimiz sadece iyi niyet ve destek” diye konuştu.
Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Özen, toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını belirterek, “Gelibolu, bugün geçmişte yaşanmış olaylara tanıklık etmiş yaşayan bir yer. Gelibolu'nun geleceğin en parlak ve gelişime açık bir yer olması yönünde, çalışmalarımıza gayretle devam etmekteyiz. Şehitler ve evliyalar diyarı Gelibolu'da yaşamış ve din adamlarının anıt mezarıyla ilgili Piri Reis'in ve Hamzakoy'un, dünyanın en büyük mevlevihanesi ve ülkemizin gelecek yıllarda turizm açısından fayda konusu olacağı inancındayız” dedi.