ÇANAKKALE Valisi Ahmet Çınar, gönderdiği bin 144 mektupla Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yıl dönümü için proje çağrısında bulundu.
Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yıl dönümü olan 2015’e yönelik çalışmaların sürdüğü kentte Vali Ahmet Çınar Türkiye genelinde valilikler, Türkiye büyük şehir belediye başkanlıkları, holdingler, banka genel müdürlükleri, federasyonlar, spor kulüplerine bin 144 mektup göndererek destek istedi. 100’ncü yıl etkinlikleri ve projelerinin ulusal ve uluslararası boyutta geniş bir katılımla oluşturulmasını sağlamak amacıyla gönderilen mektupta şöyle denildi:
"Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı için projelerinizi ve önerilerinizi bekliyoruz. İnsanlık tarihinin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale’de ecdadımız yine insanlık tarihinin en şanlı destanlarından birini yazdı. Çanakkale emperyalist zulmün bir devrinin battığı, büyük Türkiye’nin yeniden doğduğu yerdir. Cennet vatanımızın neredeyse her ailesinden, her köyünden bir yiğidinin (Şehit) hiç yaşlanmadan yaşadığı bir cennet. Bütün milletimizin yüreğinin bir parçası bu şehirde. Çanakkale 'Manevi Başkentimiz'. 100’üncü yılı Çanakkale’de savaşan gazilerimiz ve can veren şehitlerimizin saygınlığına yakışır şekilde kutlayacağız."