HAKKARİ'de, ilk kez Vali Konağı'nın bahçesinde bayramlaşma gerçekleştirildi. herkesle tek tek bayramlaşan Vali Yakup Canbolat, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Her yıl Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen bayramlaşma bu kez Vali Yakup Canbolat'ın konağının bahçesinde yapıldı. Törene katılan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, resmi kurum amirleri, STK temsilcileri ve farklı aşiret mensupları el sıkışarak bayramlaştı. Vali Yakup Canbolat, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Muzaffer Sönmez bayramlaşmaya gelenleri kapıda karşıladı.
VALİ BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI VERDİ
Burada konuşan Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Ramazan ayının çok değerli olduğunu söyledi. Bayramların sevinçlerin bir araya geldiği, gönüllerin elele tutuştuğu bir gün olduğunu belirten Vali Canbolat, iki aşiret arasıda yaşanan kavgaya da dikkat çekerek, "İnşallah insanlarımız bundan sonra barış, mutluluk ve kardeşlik içerisinde hayatlarına devam eder. Bizler, sevgimizi, muhabbetimizi koruma noktasında hassas olursak, bilesiniz ki, bunu yıkmaya hiç kimsenin gücü yetmez. Ama bizim aramıza ihtilaf girerse rahmet bozulur. Sevgimiz ve kardeşliğimiz arasına kesinlikle ihtilaf girmemeli" dedi. Vali Canbolat, konuşmasının ardından gelenlerin tek tek bayramını kutladı. Vali Canbolat, program çerçevesinde Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi gören hastaları ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI