Eyyüp BURUN- İbrahim KÜMBET/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Valisi Erdal Ata, yeni Büyükşehir Belediyesi Kanunu kapsamında İl Genel Meclisi'ni ziyaret ederek, meclis üyelerine teşekkür belgesi verdi.
İl Özel İdaresi salonunda gerçekleştirilen İl Genel Meclisi toplantısına; Vali Erdal Ata, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Özcan, İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman ve meclis üyeleri katıldı. Meclis Başkanı Menderes Karaduman, yeni kanunla ay sonunda İl Genel Meclisleri'nin kapatılacağını belirterek, İl Özel İdaresi'nin yaptığı faaliyetleri anlattı. İl Genel Meclislerinin 1 asırlık tarihe sahip olduğunu ifade eden Karaduman, "Biz göreve geldiğimiz günden bu yana adı marka olarak gösterilen bir şehrin ne kadar büyük sorunlar olduğunu fark ettik. BU zorlukların üstesinden gelmek için elimizden geldiği kadarıyla gayret içerisinde çalıştık. Özellikle köylerimizde altyapı sorunlarının giderilmesi noktasında başarılı olduğumuza inanıyorum" dedi.
Vali Erdal Ata ise İl Özel İdareleri'nin düşük bütçelerle büyük işler yaptığını anlatarak, "Bugün tarihi bir gün. Çünkü il genel meclisimiz son toplantısın yarın yapacak. İdaremizin ne kadar iyi işler yaptığı sorunların az olmasından anlaşılıyor. Osmanlı'dan bu yana gelen Özel İdare sisteminin kapatılmasını ben de istemezdim fakat parlamentonun aldığı karar bu yönde" diye konuştu.
Vali Ata, konuşmasının ardından İl Genel Meclisi üyelerine teşekkür belgesi dağıttı.

EB,İK (HK/AAA) (FOTOĞRAFLI)