SAMSUN Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Vezirköprü İlçesi'nde 'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi' kapsamında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, "Eğer kadın meslek sahibi olur ise, kendine güvenen, ayakları yere basan, özgüveni olan ve ailesine mutluluk veren bir kadındır. Dolayısı ile yetiştirdiği çocukları da bu doğrultuda yetiştirecektir" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Gönül Elçileri' projesinin alt bileşeni olan 'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi'nin Vezirköprü İlçesindeki tanıtım toplantısı bugün Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un katılımı ile Vezirköprü Atatürk İş Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, "Sizleri eğitimde ve istihdamda geri kalmış, sosyal hayatta varlığını hissettirmede engellerle karşılaşan kadınlarımıza yardımcı olmaya davet ediyoruz. Bu proje ile kadınlara ulaşmayı, onları cesaretlendirmeyi hedefliyoruz. Sizlerden çevrenizde ulaşacağınız kadınlara Açık Mesleki Eğitime kayıt yaptırmaya davet etmenizi istiyoruz. Sizin uzatacağınız eli bekleyen mağdur kadınlarımız var. Eğitimi yarıda kalmış, okuyamamış kadınlarımız var. Bir mesleği olmadığı için çalışmak isteyip de çalışamayan kadınlarımız var. Ekonomik sıkıntı çeken, fakat eğitim seviyesi yetersiz olduğu için iş bulamayan cesareti kırılmış morali bozulmuş kadınlarımız var. İşte bu proje ile siz Gönül Elçilerimiz beklenti içinde olan kadınlarımıza ulaşacaksınız. Onları ikna edecek bir fedakarlık göstereceksiniz. Gönlünüzü onlara açaçak, mesleki eğitime kayıt yaptırtacak ve kadınların istihdamı noktasında çok önemli bir engeli aşmış olacaksınız. Gelin yine bu gün iyi bir iş yapalım. Bizi biz yapan değerlerimizi tekrar hatırlayalım. Merhametimizin, fedakarlığımızın tükenmediğini herkese göstermiş olalım" dedi.
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy ise herkesi eğitem kayıt yaptırmaya davet ettiklerini belirterek, "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi kapsamında eğitimden yoksun kalan kadınlarımızın sertifikalı bir meslek sahibi olabilmeleri noktasında bu tanıtım toplantısını bu gün burada düzenledik. Sizlerden çevrenizde ulaşacağınız kadınlara Açık Mesleki Eğitime kayıt yaptırmaya davet etmenizi istiyoruz. Sizin uzatacağınız eli bekleyen mağdur kadınlarımız var. Eğer kadın meslek sahibi olur ise, kendine güvenen, ayakları yere basan, özgüveni olan ve ailesine mutluluk veren bir kadındır. Dolayısı ile yetiştirdiği çocukları da bu doğrultuda yetiştirecektir" diye konuştu. 
Hülya Aksoy'un konuşmasının ardından, KOZA Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Tuğba Talay, Vezirköprü Halk Eğitim Merkezi Sınıf Öğretmeni Banu Seni, İşkur İş ve Meslek Danışmanı Damla Önal ve İl Müftülüğü Vaizesi Firdevs Şana birer sunum gerçekleştirdi. Toplantıya ayrıca Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı ve eşi, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.