EMEKLİ VALİ YARDIMCISI ÖZCAN: AÇIKLAMA GEREKSİZ VE YERSİZ
Bursa’da cami avlusunda kendisiyle aynı ismi taşıyan oğluna yaptığı Osmanlı usulü sünnet nedeniyle eleştirilen ve 2 Haziran’da yaş haddinden emekli olan Vali Yardımcısı Mehmet Özcan, Vakıflar Bölge Müdürü Mürsel Sarı'nın yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Açıklamayı gereksiz ve yersiz bulduğunu söyleyen emekli Vali Yardımcısı Mehmet Özcan, "Bu konunun gündemde tutulmak istenmesini anlamış değilim. 1'inci Murat Hüdavendigar Camii'nin mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ait olmasına rağmen tahsis ve tasarruf hakkı Diyanet İşleri Başkanlığı'ndadır. Müftülüğe gerekli izin için yaptığımız başvuruya yazılı olarak olumlu yanıt aldık. Bu konunun bu kadar gündemde tutmak doğru değil. Vakıflar Bölge Müdürü'nün yaptığı bu açıklamayı gereksiz ve yersiz buluyorum" dedi.
Özcan düzenlendikleri sünnet töreni ve mevlidi için başvurdukları Müftlükten, Mütfü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay imzalı yazının 28 Mayıs tarihinde geldiğini belirterek, yazıda şu ifadelerin yer aldığını anlattı:
"Vali Yardımcısı Mehmet Özcan'ın oğlu için Osmangazi İlçesi 1'inci Murat Hüdavendigar Camii'nde sünnet cemiyeti ve mevidi şerif programı yapılmasının Müdürlüğümüzce bir sakıncası bulunmamaktadır."

IA(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)