KÜTAHYA'nın Tavşanlı İlçesi'nde etkili olan sağanak yağmur, semt pazarı esnafına güç anlar yaşattı. Devrilen çadırın altında kalarak sel sularına gömülen bir pazarcıyı arkadaşları ve çevredekiler, boğulmaktan kurtardı. Çadırın devrilme anı ve kurtarma çalışmaları saniye saniye cep telefonuyla kaydedildi.
Tavşanlı'da dün akşam saatlerinde sağanak halinde yağan yağmur Hanımçeşme, Ada, İstasyon, Yeni ve Çukurköy mahallelerinde sokak ve caddeleri göle dönüştürdü. Çok sayıda ev ve işleri sular altında kaldı, su kanalının taşması sonucunda park halindeki bazı araçlar selde sürüklendi.

Emirler Caddesi'ndeki semt pazarı da sular altında kaldı. Sebze ve meyve kasaları sel sularına kapıldı. Bir pazarcı esnafı da çadırla birlikte selde sürüklendi. Pazarcı çadırının devrilmesiyle sel sularında kaybolan pazarcının yardımına arkadaşları ile çevrede bulunanlar koştu. Sel sularında üzerine çadır kapanan pazarcıyı kurtarmak için seferber olanlardan bazıları da suya düşüp çıktı. Çevredekilerin heyecanla izlediği olayda pazarcı, güçlükle çıkarıldı. Son anda boğularak ölmekten kurtarılan pazarcı yakındaki bir işyerine götürüldü. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen esnafın devrilen çadırın altına kalarak sel sularında kaybolma anı ve kurtarma çalışmaları bir kişi tarafından saniye saniye cep telefonuyla kaydedildi.   Tİ(EK/SS) (FOTOĞRAFLI)