ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, Gezi Parkı olayları sırasında hayatını kaybedenler için Akdeniz Üniversitesi Alanya İşletme Fakültesi'nin hazırlık binasına astıkları pankart nedeniyle okuldan 1 ay uzaklaştırma cezası alan 10 öğrencinin tekrar alınması için 'Devrimci Öğrenciler Platformu' tarafından protesto yürüyüşü yapıldı.
Taksim Gezi Parkı'nın mevcut haliyle korunması için yapılan eylemler sırasında çıkan olaylarda hayatını kaybedenleri anmak isteyen bir grup öğrenci, 3 Ekim'de Alanya İlçesi'nde AÜ Alanya İşletme Fakültesi'nde pankart astı. Fakülte yönetimi eylem nedeniyle 10 öğrenciye 1 ay uzaklaştırma cezası verdi. Karara tepki gösteren yaklaşık 50 öğrenci, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meslek Yüksekokulu (MYO) önünde toplanarak Alanya İşletme Fakültesi'ne yürüdü. Antalya'dan gelen üniversite öğrencilerinin de destek verdiği protestocular, kampüse girmek istedi. Güvenlik görevlileri tarafından kampüse alınmayan öğrenciler, bir süre sloganlar ve ıslıklarla tepkilerini gösterdi.
Burada basın açıklaması yapan grup, AK Parti iktidarı ve Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) öğrencileri pasifize etmeye çalıştığını iddia etti. Pankartı boş ve kullanılmayan bir sınıfa asmalarına rağmen fakülte yönetiminin aksini iddia ederek haklarında soruşturma açtığını öne süren öğrenciler, "Açılan soruşturma kapsamında 10 arkadaşımıza 1 ay okuldan uzaklaştırma cezası verildi. Bu eğitim hakkını gasptır. Uzaklaştırılan öğrenciler derhal okula alınmalıdır" dedi. Bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı.