İZMİR, () - İZMİR'de, uyuşturucu bağımlısı 20 yaşındaki M.İ.'nin hastaneden kaçması üzerine annesi Zekiye İ. Konak Meydanı'nda üzerine benzin döküp kendisini yakmak istedi. Zekiye İ. polislerce ikna edildi. 
Konak Meydanı Saat Kulesi'nin önüne saat 17.30 sıralarında gelen 48 yaşındaki Zekiye İ. üzerine benzin döküp kendisini yakmak istedi. Bir elinde Türk bayrağı bir elinde de oğlunun fotoğrafı olan Zekiye İ., oğlunun uyuşturucu bağımlısı olduğunu kurtulması için çalmadık kapı bırakmadığını ve polisinde kendisine yardım etmesini istedi. İkna çabaları yetersiz kalan vatandaşların ihbarı üzerine polisler de yangın söndürme tüpleriyle Zekiye İ.'nin yanına geldi. Oğlunun ve gençlerin uyuşturucudan kurtulması gerektiğini haykıran, yere çöküp gözyaşı döken Zekiye İ. polislerin yardım sözü vermesi üzerine ikna olarak benzini ve çakmağı teslim etti.
Öte yandan Zekiye İ.'nin 20 yaşındaki oğlu M.İ.'nin uyuşturucu tedavisi gördüğü hastaneden kaçtığı öğrenildi. Polisin M.İ.'yi bulmak için arama başlattığı açıklandı.

MC (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)