Turgay İPEK/ERZURUM, () - ERZURUM'da düzenlenen, 'Uluslararası İnsani Değerlerin Yeniden İnşası' sempozyumuna katılanlar, konuşmacıları dinlerken loş ışıklı salonda uyukladı.
Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Üniversitesi ve Üsküdar Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen, İnsani değerlerin yeniden inşası sempozyumuna 24'ü yurt dışından 386 tebliğ sunuldu. Sempozyuma katılan 10'u yurt dışından çok sayıda bilim adamı, iki gün boyunca insani değerlerin yeniden inşası, atölye çalışmaları, iman esaslarının rolü başta olmak üzere çok sayıda konu hakkında konferans verecek. Açılışta Vali Ahmet Altıparmak, Vali Ahmet Altıparmak, toplumda değerlerin muhafazakarların sorunu gibi algılandığını belirterek, "Dizi kadınlarımız, dizi çocuklarımız var ama Hollywood, Hollywood'u verirken öyle bir değer yüklüyor ki kiliseyi görmeden, iyi bir zenci karakteri görmeden, papaz efendi size güzel bir öğüt vermeden, o öğüdü almadan geçemiyorsunuz" dedi.
Açılış sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen (AKP), Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan da birer konuşma yaptı.
Kültür ve Gösteri Merkezinde yaklaşık 1 saat kadar süren açılış konuşmaları sırasında salonu dolduranların bir bölümü oturdukları koltuklarda mışıl mışıl uyudu. Salonun loş ışığından yararlanıp şekerleme yapanlar, konuşmacıların sözleri bitip izleyiciler tarafından alkışlandığı sırada kısa süreliğine uyanıp, diğer konuşmacı mikrofona geldiğinde yeniden uykuya daldı.
FOTOĞRAFLI