İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, () ÇİN’de kaçarak hayatlarını kurtarma telaşına düşen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 35 Uygur Türk’ü 5 gündür Atatürk Havalimanı’nda Türkiye’ye giriş izni bekliyor.

Edinilen bilgiye göre, 35 Uygur Türk’ü Mayıs ayı itibariyle çeşitli havayolu şirketleriyle Katar, Dubai ve Malezya üzerinden Çin’den kaçarak Türkiye’ye geldiler. Türkiye’ye giriş yapmak için pasaport kontrol noktasına gelen Uygur Türkleri vizeleri olmadığı için Türkiye’ye giriş yapamadı. 5 gündür perişan halde Dışişleri Bakanlığı’ndan Türkiye’ye giriş izni bekleyen  Uygur Türkleri için Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali Geliş katı pasaport arkasındaki 224 nolu körük önünde bir paravan hazırlandı. Bu paravan arkasında 5 gündür yaşamlarını sürdürdükleri öğrenilen Uygur Türklerinin yeme ve içme ihtiyaçlarını Atatürk Havalimanı İşletmecisi TAV karşılıyor.

HABERLER ÜZERİNE TÜRKİYE’YE GİRİŞ YAPMIŞLARDI

Atatürk Havalimanı’nda geçtiğimiz ay da Çin’in Uygur Özerk Bölgesi’nden gelen aralarında hamile kadınlar ile çocukların da olduğu 35 kişilik kafile 17 gün havalimanında kalmış, çıkan haberler üzerine Dışişleri Bakanlığı’nın talimatıyla Türkiye’ye giriş yapmışlardı. 

İY (MK)