UŞAK Organize Sanayi Bölgesi'nde(OSB) meydana gelen köpek katliamını, yönetim kurulu kınadı. Ancak katliamı kimin gerçekleştirdiği ortaya çıkmadı.
Uşak OSB’de 10 Aralık Salı günü meydana gelen olayda 25 sokak köpeği tüfekle vurulup daha sonra da açılan çukura gömülmüştü. Uşak OSB Başkanı Ali Yıldırım, devriye görevini yapan bölge müdürlüğü nöbetçisinin köpek ölülerini görerek ilgili birim amirine anlattığını hatırlattı. Köpek ölülerinin Uşak OSB 2. Bölge’de farklı yerlerde vurulmuş olarak bulunduğunu belirten Yıldırım, 11 bin çalışanın bulunduğu OSB’de çalışanların sağlığının korunması için köpek ölülerinin çukura gömüldüğünü kaydetti. Yıldırım, "Köpekleri kimin ne amaçla öldürdüğünü bilemiyoruz. Jandarma ile yaptığımız görüşmede onların da konudan haberleri olmadığını ve herhangi bir ihbar almadıklarını öğrendik. Bu üzücü olayın OSB yönetimimiz ile bir alakası yok. Bu insanlık suçunu gerçekleştirenleri UOSB Yönetim Kurulu Başkanlığı olarak esefle kınıyoruz" dedi.
HAYVANSEVERLER BARINAK YAPTI
Yakın yerleşim alanlarından getirilen köpeklerin UOSB’ye bırakıldığını ifade eden Yıldırım, durumun birkaç kez güvenlik görevlileri tarafından engellendiğini dile getirdi. Personelin 644 hektar alan üzerine kurulu UOSB’nin her yerine yetişmelerinin mümkün olmadığının altını çizen Yıldırım, "Ölü olarak bulunan köpekler belki de öldürüldükten sonra bu alana bırakılmış olabilir. Şahsi olarak sokak köpeklerini barındırmak ve korumak amacıyla kendi işletmemizin önüne çalışanlarım ile birlikte bir barınak yaptık. Bu barınakta birkaç sokak köpeğinin ve kendi köpeklerimizin bakımını ve beslenmesini sağlıyoruz. Birkaç sanayicimizin de buna benzer barınaklar kurduğunu şahsen biliyorum. Bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum" diye konuştu.