UŞAK Dershaneler Birliği, Milli Eğitim Bakanlığı'nın dershane ve etüt merkezlerini kapatmaya yönelik hazırlandığı ileri sürülen kanun taslağına tepki gösterdi.
Uşak Dershaneler Birliği üyesi Mustafa Dönmez, Serkan Korkmaz, Hasan Hüseyin İnal, Kahraman Şafak, Osman Ocak, Suat Aygün, Celal Keskin, Hüsnü Dikkaya ve Fatih Gündüz, tepkilerini ortak bir basın açıklamasıyla dile getirdi. Öğretmenlik ve ders anlatmanın suç kapsamına alındığını öne süren Uşak Dershaneler Birliği Başkanı Mustafa Dönmez, şöyle dedi:
"Öğretmenler Günü'nü kutlamaya hazırlandığımız bu günlerde, eğitime darbe planıyla karşılaşmış olmanın şokunu yaşıyoruz. Devlet kurumları dışında dershaneler, ücretsiz eğitim veren sivil toplum kuruluşları ve belediyelere ait etüt merkezlerinin eğitim öğretim yapmasının suç kapsamına alınmasının şaşkınlığını yaşıyoruz."
Dershanelerin kapanmasıyla toplumun gelişiminin sağlanamayacağını, fırsat eşitliğinin ortadan kalkacağına dikkat çeken Dönmez şöyle konuştu:
"Yasa çıkarsa polis telsizlerinden, 'Bir matematik öğretmeni elinde test kitaplarıyla ders anlatırken suçüstü yakalandı' gibi anonslar ve haberlerin yanında, 'Öğretmen, 500 bin TL idari para cezasına çarptırıldı' gibi haberler artık medyada yer alacak. 'Öğretmenlik yapmak ve ders anlatmak' suç kapsamına alınacak. Söz konusu taslağın bir an önce ortadan kaldırılması gerekiyor. Sıkıyönetimlerde bile uygulanmayan bu planların bir an önce ortadan kaldırılmasını, halkımızın rahatlatılmasını ve demokratik olmayan taslağın iptal edilmesini, Milli Eğitim Bakanlığı ve Başbakanımızdan rica ediyoruz."