Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, () - MANİSA'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciası nedeniyle Uşak Valisi Seddar Yavuz ve Belediye Başkanı AK Parti'li Nurullah Cahan taziye mesajı yayınladı.
Uşak Valisi Seddar Yavuz üzüntülerini dile getirdiği taziye mesajında, "13 Mayıs 2014 Salı günü öğleden sonra trafodan kaynaklandığı belirtilen yangın sonucu komşu ilimiz Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden faciası sonucu maalesef üzüntü verici haberler alıyoruz. Alın teri ve emekleriyle zorlu bir ortamda çalışan işçilerimizden madendeki kaza sonucu vefat edenlere Cenab-ı Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar dilerken tüm vatandaşlarımızdan mahsur kalan işçilerimizin sağ-salim kurtulmaları için dualarını esirgememelerini temenni ediyorum" dedi.
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise Soma İlçesi'nde yaşanan maden faciasının kendilerine derin üzüntü verdiğini belirterek şöyle dedi:
"Ülke tarihimizin en acı olaylarından birisini yaşadık. Ekmek davaları uğruna güneşe hasret kalan işçilerimizin kaybettiği canların derin üzüntüsünü yaşıyoruz. İnanıyoruz ki cennet kapıları maden ocağında hayatlarını kaybeden işçi kardeşlerimiz için açılacak. Biz bugün madende yaşamını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarının da acılarını paylaşıyoruz. Ekmek davası uğruna canlarını kaybeden yiğitlerimiz şüphesiz gönüllerimizde ebediyen yaşayacak. Biz de belediye olarak ne yapılması gerekiyorsa üzerimize düşeni yapmak için beklemedeyiz. Bu düşünceler ile hayatlarını kaybeden kardeşlerimize rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifa ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabırlar diliyoruz."
UŞAK-FENERBAHÇE MAÇI ERTELENDİ
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) bünyesindeki basketbol müsabakaları milli yas nedeniyle ertelendi. TBF tarafından yapılan açıklamada, Soma'daki kömür ocağında yaşanan elim kaza sonucu ilan edilen milli yasın ardından, basketbol karşılaşmalarının ertelendiği duyuruldu. TBF Ligler Direktörlüğü'nden yapılan açıklamayla, Beko Basketbol Ligi Play-Off çeyrek final ikinci maçında 15 Mayıs Perşembe günü oynanacak olan Uşak Sportif, Fenerbahçe Ülker karşılaşması milli yas nedeniyle 17 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00'e ertelendi.

YK(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)