Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, () - CUMHURBAŞKANI seçiminde Uşaklı seçmen de sabah saatlerinden itibaren sandık başında yerini aldı. Kentte, cezaevindeki 834 kişi ile birlikte 253 bin 931 seçmenin oy kullanacağı belirtildi.
Uşaklı seçmen oy kullanmak için saat 08.00'den itibaren sandık başına akın etti. Vali Seddar Yavuz eşi Selda Yavuz ile birlikte oyunu Mehmetçik İlköğretim Okulu'nda 1077 numaralı sandıkta kullandı. Oy kullandıktan sonra okuldan ayrılırken açıklama yapan Vali Yavuz, Cumhurbaşkanı seçiminin ülke için hayırlı olmasını diledi. 
AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, eşi Hafize Güneş ile birlikte oyunu Mehmetçik İlköğretim Okulu'nda 1086 numaralı sandıkta kullandı. Güneş, halkın ilk kez cumhurbaşkanını seçmesinin çok önemli olduğunu söyledi.
Uşak Belediye Başkanı AK Partili Nurullah Cahan da, eşi Halime Cahan ile birlikte oyunu Dülgeroğlu İlkokulu'nda 1258 numaralı sandıkta kullandı. Belediye Başkanı Cahan, "İlk defa halkımız tarafından seçilen Cumhurbaşkanını Çankaya Köşkü'ne uğurlayacağız. Bugün yeni Türkiye için bir milat. Bugün demokrasi bayramı şimdiden bayramınız kutlu olsun" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI