Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, () - UŞAK’a merkeze bağlı Aktay Köyü’nde, antik kent yakınındaki SİT alanında, tarihi eser için kaçak kazı yaptıkları ileri sürülen 12 kişi, jandarma tarafından kovalamaca sonucu yakalanıp, gözaltına alındı.
Bir ihbarı değerlendiren Uşak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Aktaş Köyü’ndeki Antik Flaviopolis Kenti’nin kalıntılarının bulunduğu mevkide, kepçe ile kaçak kazı yapıldığını belirledi. Jandarma, bugün saat 09.00 sıralarında, bölgeye operasyon düzenledi. Bir anda jandarmayı karşılarında gören şüpheliler kaçmaya başladı. Çıkan kovalamacada, jandarma 12 kişiyi yakalayıp, gözaltına aldı. Antik kentin kalıntılarının bulunduğu alanda 6 metre genişlik, 4 metre derinliğinde çukur kazarak tarihi eser aradıkları belirlenen şüphelilerin kullandığı bir kepçe ve dört otomobil ile kazma, kürek gibi kazı malzemelerine el konuldu. Şüphelilerin jandarmadaki sorguları sürerken, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.
Eski Tunç Dönemi’nden bu yana yerleşim alanı olan Antik Flaviopolis Kenti, Roma ve Bizans dönemlerinde de kullanılan kaçak kazılarda Uşak’ın en fazla tahribat gören SİT alanı içinde yer alıyor.

YK(AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)