UŞAK’ta, çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu nedeniyle hükümete karşı tepki eylemi düzenlendi.
Belediye Meydanı’nda ellerinde döviz ve ayakkabı kutuları ile toplanan yaklaşık bin 200 kişlik grup, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na yürüdü. Gruptakiler, sık sık 'Hırsız var', 'Hükümet istifa', 'Hırsız AKP', 'Cumhuriyet değil AKP yıkılacak' ve 'Din iman dediniz paraları yediniz' sloganları attı. Gruba bazı işyeri ve evlerden tencere tava çalarak, ışık yakıp söndürerek destek verildi. Eyleme CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Atatürkçü Düşünce Derneği Uşak Şubesi Başkanı Dr. Arif Güvenir ve Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı Deniz Ertunç da destek verdi. ADD Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir, "Yıllardır dini siyasi rant aracı olarak kullanarak bugünlere gelenler, 'Yemeyiz yedirtmeyiz' diyenler, yemişler, yemişler, yemişlerdir. Ama bilsinler ki Konya’da soğuktan donarak ölen Ayaz bebeğin hakkını yedirtmeyeceğiz” dedi.
CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, ülkeyi bölmeye çalıştıklarını ve birlikte hareket ettiklerini iddia ettiği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Fetullah Gülen ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ortaklığının sona erdiğini öne sürerek, "Bu ülkenin, dinciliğe teslim olmadığını hep beraber gösterdik, bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Bu ülkenin üzerine çöreklenmiş olan Abdullah Gül, Fetullah Gülen, Tayyip Erdoğan diktatörlüğü sona eriyor, bunu göreceğiz. Bizler bundan sonra çağdaş, demokratik, ülke bütünlüğüne sahip bir hükümet çıkartacağız. Amerika’nın taşeronluğunda, Amerikan emperyalizminin yedeğinde bu ülkeyi bölmeye çalışan Abdullah Gül, Fetullah Gülen ve Tayyip Erdoğan ortaklığı bizlerin ve sizlerin mücadelesiyle sona eriyor. Bu ülkenin bölünemeyeceğini, bu ülkenin, Cumhuriyeti’nin yıkılamayacağını onlara gösterdik ve göstereceğiz. Artık yıkılıyorlar, Tayyip Erdoğan da, Fetullah Gülen de, Abdullah Gül de yıkılıyor. Bu çirkin ortaklık sona eriyor. Bizler bu mücadeleye sahip çıktığımız sürece bunlar bir daha iktidara gelemeyecekler. Bundan sonra Cumhuriyet çocukları Atatürk’ün askerleri, iktidara yürüyecekler" diye konuştu.
Grup yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.