UŞAK’ta 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü renkli etkinliklerle kutlandı. Uşak Gazeteciler Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, 4 davulu aynı anda çalarak ün yapan Uşaklı davulcu Erkan Karagöz’ün şovu güne damgasını vururken, Uşaklı ultra maratoncu Akın Yeniceli de Banaz İlçesi’nden kent merkezine kadar olan 30 kilometrelik mesafeyi koştu.
Mesleklerini icra ettikleri sırada hayatını kaybeden usta gazeteciler Uğur Mumcu, Mehmet Ali Birand, Savaş Ay, muhabirleri Cem Emir ve Sebahattin Yılmaz için lokma döktürülerek dağıtıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen etkinliğe, Uşak Gazeteciler Derneği Başkanı Salih Kılınç, çok sayıda gazeteci ve vatandaş katıldı. 4 davulu aynı anda çalarak Guinnes Rekorlar Kitabı’na aday olduğunu belirten Uşaklı davulcu Erkan Karagöz’ün davul şovu vatandaşların büyük beğenisini topladı. Ultra maratoncu Akın Yeniceli ise basın emekçileri için Banaz İlçesi’nden kent merkezine koşarak Atatürk anıtı önüne geldiğinde davul şovla karşılandı.
Uşaklı gazetecilerin halkla bütünleşmesi için bir etkinlik düzenlediklerini dile getiren Kılınç, "Uşak’ın koşan adamı Akın Yeniceli basın emekçileri için koştu. Çılgın davulcu Erkan Karagöz 4 davulu ile yaptığı şovla günümüze renk kattı. Aramızdan ayrılan meslektaş ağabeylerimiz ruhuna lokma döktürdük. Halkla bütünleşen bir etkinlik olsun istedik" dedi.