Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, () - UŞAK'ta, ayrı yaşadığı eşi Sevim Gündoğdu'yu, bıçaklayarak öldüren Mehmet Gündoğdu'nun yargılandığı davanın 3'üncü duruşması sanığın akli dengesinin yerinde belirlenmesi için hastanede kontrolde olması nedeniyle ertelendi. Davaya müdahil olarak katılan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri duruşma sonrası yaptığı açıklamada, hükümeti eleştirdi.
Uşak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın üçüncü duruşmasına sanık Mehmet Gündoğdu, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde olduğundan dolayı katılmadı. Duruşmaya öldürülen Sevim Gündoğdu'nun yakınları ile avukatları katıldı. Sanığın akli dengesinin belirleneceği rapor için dava 17 Temmuz'a ertelendi.
DURUŞMA SONRASI BASIN AÇIKLAMASI
Uşak'a dava için gelen 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyeleri, duruşma ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaptı. Platform üyesi Melis Gülmen, şöyle dedi:
"Kadınları korumak ve kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet verdirecek caydırıcı yasayı çıkarmak konusunda defalarca uyardığımız AKP hükümeti, kadın cinayetlerini yok saymayı bırakıp cinayetlerin durdurulmasına yönelik hareket etmelidir. AKP, yeni yargı paketinde 'Ani işlenen fiile indirim' gibi indirim yollarını açarak katilleri teşvik etmeyi bırakmalı, caydırıcı yasalar düzenlemelidir. Kadınlar için adaletsiz yasalar yapmayı bırakmalıdır."
 
FOTOĞRAF