UÇUŞLARA 3 yıldan bu yana kapalı bulunan Uşak Havaalanı, Uşak-İstanbul karşılıklı seferleriyle 10 Ocak’ta yeniden hizmete açılacak. Bora Jet’in, pazartesi, çarşamba ve cuma günleri Uşak-İstanbul arası karşılıklı seferlerle 54 TL’ye yolcu taşıyacağı açıklandı.
Geçen hafta Uşak’ta katıldığı temel atma töreninde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ın verdiği söz, uzun süreden bu yana İstanbul’a uçakla gidemeyen Uşaklılar’ı sevindirdi. Bora Jet Uşak Acentesi Aşigo Tur’un sahibi Kazım Battal, Uşak Havaalanı'nın yeniden hizmete açılarak uçuş seferlerinin başlayacağını söyledi. Battal, şöyle dedi:
"10 Ocak 2014 günü itibarıyla Uşak-İstanbul uçak seferleri karşılıklı başlayacak. Pazartesi günleri saat 09.35’te İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan kalkacak uçak 10.30’da Uşak’a inecek. Saat 11.00’de Uşak Havaalanı’ndan kalkan uçak, saat 11.50’de İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’nda olacak. Çarşamba ve cuma günleri ise, sabah 07.00’de Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan uçak 07.55’de Uşak’ta olacak ve 08.25’de tekrar havalanıp, İstanbul’a dönecek."
Uşak’ın gelişimi ve yatırımcıların cazibe merkezi olarak görmesi konusunda uçak seferlerinin büyük önemi bulunduğunu vurgulayan Battal, şöyle devam etti:
"Gerek yapılan termal yatırımlar, gerekse her geçen gün büyüyen Uşak Üniversitesi ve sanayi için uçak seferleri büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda 10 Ocak’ta yeniden başlayacak uçak seferleri 68 kişilik yeni nesil “turboprop' denilen ATR 72500 model uçaklarla yapılacak. Talebin artması durumunda sefer sıklığı artırılacak. Bilet fiyatları ise kampanyalı tarife ile 54 TL’den başlayacak ve kademeli olarak artan tarifeyle uygulanacak."