Yavuz KUŞDEMİR /UŞAK, () - UŞAK Şehitliği’nde Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99’uncu yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
Yeni Mezarlık’ta bulunan Uşak Şehitliği’ndeki törene Vali Seddar Yavuz, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, AK Parti Uşak milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, daire müdürleri ve şehit aileleri katıldı. Bağımsız Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın şehir dışında olması nedeniyle yerine AK Parti’li Belediye Meclis Üyesi ve Uşak Belediye Başkan Adayı Nurullah Cahan, Belediye Başkanı’na ait makam otosu ve korumaları ile birlikte katıldı.
Şehitlikteki törende, Türk Bayrağı Anıtı’na Vali Seddar Yavuz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Uşak Belediyesi adına ise AK Parti’li Uşak Belediye Başkan Adayı Nurullah Cahan çelenk koydu. Uşak İl Jandarma Komutanlığı tören mangası şehitler anısına saygı atışı yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Uşak İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Yüzbaşı Uğur Çağlar, şehitlerin temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan topraklarının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da TSK ve Türk ulusu tarafından kutsal bir emanet olarak muhafaza edileceğini ifade etti. Törenin ardından şehit mezarlıklarına karanfil bırakılıp, dualar okundu.

YK(AÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)