UŞAK Belediyesi, tarihi Uşak halısının tanıtımı için Beyoğlu Belediyesi Tünel Sanat Galerisi'nde sergi açtı. 12 Temmuz'a kadar sürecek olan serginin açılış törenine Uşak ve İstanbul'dan çok sayıda davetli katıldı. Sergiye yoğun ilgi gösteren yerli ve yabancı turistler Uşak halılarına hayran kaldı.
İstanbul'da Beyoğlu Belediyesi Tünel Sanat Galerisi'ndeki sergiye Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Yasin Balcı, İstanbul Uşaklılar Derneği Başkanı Mehmet Turgut, İstanbul Uşaklılar Vakfı Başkanı Cahit Karahan, Egelliler Birliği Derneği Başkanı Hüseyin Reşit Öz ve sanat severler katıldı. AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak halılarını geçmişte olduğu gibi hak ettiği yere getirerek çeşitli organizasyonlarla dünyaya tanıtacaklarını ifade etti. Beyoğlu Belediyesi Tünel Sanat Galerisi'nin kendileri için bir fırsat olduğunu dile getiren Cahan, "Uşak Belediyesi olarak halılarımızı her platformda ön plana çıkarıyoruz. Uşak halısını unutulmuşluktan kurtararak yeniden dünya markası haline getirmek için uğraşıyoruz. Bunun gerçekleşebilmesi için profesyonel ve kurumsal bir çalışma içindeyiz. Bu aşamada alanında uzman kişiler ve tanıtım organizasyonları ile hedefimizde ilerliyoruz. İstanbul'da Beyoğlu Belediyesi, Uşak halısının tanıtımı konusunda bizlere önemli bir destek sağladı. Bu sayede milyonlarca kişi halılarımızı tanımış oluyor. İstanbul'da yaşayan hemşerilerimiz de halımıza sahip çıktı. Bu nedenle çok mutluyuz" dedi.
DÜNYA UŞAK HALISI'NI YENİDEN TANIYACAK
Halı denildiğinde akla artık Uşak halısının geleceğini belirten Cahan, 'Marka Şehir Uşak' için çıktıkları yolda Uşak'ın marka olması için projeler ürettiklerini, marka olan simgelere sahip çıkarak başta Uşak halısı olmak üzere Uşak Tarhanası'nı da marka yapacaklarını dile getirdi. Uşak halısının her zaman en değerli kültür ögelerinin başında geldiğine dikkat çeken Cahan, şöyle konuştu:
"Marka şehir Uşak için halımız ve tarhanamızın hak ettiği yere gelmesi en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor. Tarih boyunca ünlü ressamların tablolarına bile konu olan zenginliğin sembolü olan halılarımızı o dönemdeki ihtişamına kavuşturmak istiyoruz. Son yıllarda halı dokuyucusunun azalması ve gelişen teknoloji ile birlikte unutulmaya başlanan halılarımızın hafızalarda kalıcı olarak tutulması için yol haritası belirledik. Bu doğrultuda halılarımızı o görkemli yıllara geri döndürmek için uluslararası ve Türkiye genelinde düzenlenen fuar ve tanıtım organizasyonlarında yerimizi alıyoruz. Hedefimiz İstanbul'dan tüm dünyaya halı tanıtımımızı yapmak."

FOTOĞRAF