Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, () - AK Parti Uşak İl Başkanlığı'nın Haziran Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda milletvekilleri ve parti temsilcileri, gönüllerindeki Cumhurbaşkanı adayının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıkladı.
Uşak Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Ak Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, Ak Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Aslan ve partililer katıldı. Gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Ak Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasının Ramazan ayı dönemine denk geldiğini ifade ederek, Cumhurbaşkanlığı seçiminde partisinin göstereceği adayın arkasında duracaklarını dile getirdi. Yıldırım, "Türkiye, kısa bir süre sonra yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlendi. Bizim gönlümüzdeki Cumhurbaşkanı adayımız Başbakanımız ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Başbakanımız aday olmazsa ve partimizin uygun gördüğü bir isim Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlense de canla başla çalışacağız" dedi.
"DEMOKRATİK ÇÖZÜMÜN DESTEKÇİSİYİZ"
Türkiye'nin önemli bir ticaret ve enerji geçiş noktası olduğuna değinen Yıldırım, son günlerde yaşanan gelişmelerin Amerika'da ticareti elinde bulunduran bir kitleye bağlı olarak geliştiğini aktardı. ABD'de ticaretin Yahudilere bağlı olduğunu kaydeden Basri Yıldırım, şöyle konuştu:
"Biz Diyarbakır'da veya Türkiye'nin herhangi bir kentinde artık anaların ağlamasını istemiyoruz. Bu noktada demokratik çözümün destekçisiyiz. 2002'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak sloganıyla yola çıkan Ak Parti Hükümeti'nin hep önü kesilmek istendi. Dünyada hakim olmak isteyen ABD ve buna paralel olarak faaliyet gösteren Yahudi sermayesi, ülkemizde yaşanan karışıklık ortamının temel sebebidir. Fakat halkımız artık bu tip oyunlara gelmiyor."
AK Partili Uşak Milletvekili İsmail Güneş ise, ülkenin daha önceki dönemlere göre ekonomik ve sosyal açıdan daha iyi konumda olduğunu dile getirdi. Güneş, "Ülkemizi karıştırmak isteyenlerin tek bir amacı var, gelinen kalkınma noktasını baltalamak. Lice'de indirilen bayrak ve sınırlarımızın dışında yaşanan gelişmelerin temelinde provokasyon vardır. Fakat biz dimdik ayakta durmaya devam edeceğiz ve bu oyunları boşa çıkaracağız. Yaşanan son bayrak olayı ve Irak'taki gelişmeler, küresel sömürgecilerin bir tezgahıdır. Türkiye'nin doğusunu veya batısını karıştırmak için ortaya atılan bu senaryolar tutmayacak" dedi.

FOTOĞRAFLI