Elif DEMİRCİ/İZMİR, () - İZMİR'de, 15 yıldır Kemeraltı'ndaki tarihi Kızlarağası Hanı'nda 'Evvel Zaman' adlı dükkanda 1900- 1960 yıllarına ait ev dekorasyon objeleri satan 37 yaşındaki Duygu Çelebi'nin, iki yıl önce Çeşme Alaçatı'da aynı adla açtığı dükkan, özellikle ünlülerin akınına uğruyor. İşadamı Rahmi Koç, Osmanlı hat sanatı örneklerini, oyuncu Bergüzar Korel emaye tencere, manken Azra Akın fincan ve likör bardağı satın aldı.
Babasının koleksiyoncu olması nedeniyle hep 'eski'yi soluyarak büyüyen Duygu Çelebi, iktisat eğitimi almasına rağmen hiçbir zaman mesleğini yapmayı düşünmedi. İzmir'de 15 yıldır Kemeraltı'ndaki tarihi Kızlarağası Hanı'nda 'Evvel Zaman' adlı dükkanda babasıyla birlikte her türlü dekorasyon objelerinin yanısıra eski paralar, plaklar, el işleri sattı. Çelebi, iki yıl önce Alaçatı'da Hacı Memiş Mahallesi'nde 70 metrekare büyüklüğünde  dükkan açtı. 'Evvel Zaman' adlı dükkanda 1900'lü yıllardan 1960 yılına kadar yüzlerce obje yer alıyor. Dükkanında Anadolu'dan, İzmir'de yaşayanlardan ve çok azını da yurtdışından topladığı objeleri satan Çelebi, bunların özgünlüğüne güveniyor. Alaçatı'ya gelen ve Evvel Zaman'ın methini duyan ünlüler, dükkandan eli boş dönmüyor. İşadamı Rahmi Koç'un Osmanlı hat sanatı örneklerinden, oyuncu Bergüzar Korel'in emaye tencere ve ayaklı jardinyer, manken Azra Akın'ın kahve tepsisi, fincan ve likör bardağı satın aldığı dükkanda, Yönetmen Çağan Irmak'ın filmleri sayesinde eski plakların satışı da patladı.
Duygu Çelebi, geçen yıla göre bu yıl müşterilerin az ama satışın fazla olduğunu belirterek, "Koleksiyoncular da var, objelerin albenisiyle büyülenip dükkana girenler de. Özellikle tablo gibi olan fincanlar çok ilgi görüyor. Her gelen zevkine ve kesesine uygun ilginç objeler bulabiliyor. İnsanların geçmişe, yaşanmışlığa saygı göstermeleri, değer vermeleri de beni çok mutlu ediyor" dedi.
FOTOĞRAFLI