MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde yaşayan modacı Saruhan İren, Equinox isimli defilesiyle beğeni topladı. Birbirinden farklı tasarımdaki kıyafetleri, farklı meslek gruplarından amatör mankenler sergiledi.
Ünlü modacı Saruhan İren, ilginç ve sıra dışı kıyafet tasarımlarının yer aldığı bir defile gerçekleştirdi. Kumbahçe Mahallesi’ndeki Snob Art & Taste Galeri’de gerçekleştirilen defileyi yaklaşık 30 kişi izledi. Saruhan İren’in 'Equinox' ismini verdiği 24. defilesinde 32 parça kıyafeti, Bodrum’da yaşayan her biri meslek sahibi amatör mankenler, Feride Gürsoy, Deniz Kara, Elif Olgaç, Aylin Aras, Ayça Aras, Fujer Balaban ve Bilge Çamlıbel sundu.
Tasarımlarında güncel moda ile ilişkisinin olmadığını belirten 30 yıllık modacı İren, "Moda kaygım hiç olmadı. Her zaman içimden ne geliyorsa onu tasarlayıp ürettim. Bu defilemde ise örgüler, tunikler, kadife ve ipek kumaşlardan hazırladığım rahatlık ve şıklığın ön planda olduğu kıyafetler hazırladım. Her dönem giyilebilecek aralarında transparan kıyafetlerin de yer aldığı defileyi 2 ayda tamamladım. Yaptığım kıyafetler, yerelden çok farklı, dünyanın her yerinde, yarışmada, açılışta, etkinlikte davette giyilebilecek kıyafetlerdir" dedi.
Saruhan İren, Bodrum'da daha önce de 'Uzaylılar ve Dünyalılar', 'M.Ö. 2001- M.S. 2001', 'Tanrılar ve Tanrıçalar', 'İpek Yolu', 'Bir Kış Masalı', 'Millenium' ve 'Metamorfoz', 'Zamansız Giysiler-Yaşsız Kadınlar' adlı konsept defileler düzenlemişti.